Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego naleśniki się rozpadają?

Polecane posty

Gość gość

robię wszystko na oko, dwa jajka, 400 ml jogurtu, woda mineralna, mąka kukurydziana lub pszenna, ciasto nie jest ani za gęste ani za rzadkie więc gdzie tu tkwi problem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2 jaja, 2 szkl. mleka, szklanka maki, sol do smaku, c. waniliowy, dlaczego dajesz jogurt? od jogurtu sie rozpadaja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robie: dwa jajka, 1,5 szkl mąki, szklanka mleka, szklanka mineralnej gazowanej i odrobinkę oleju, (sól do smaku) smażę na teflonowej patelni i nic się nie rozpada..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
od mleka tez się rozwalają. Rozpadają się smażone na oleju i bez oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robie tak, mleko pol litra ew wiecej, jedno jajka, troche soli, kropla oleju, moze byc ew troche gazowanej wody i maka, na oko , zawsze sie udaja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robię bez jajek i sie nie rozpadaja ani nie wala jajkami.pierwsze slysze zeby jogurt do naleśników dodawac zamiast mleka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
odkąd zmieniłam na teflonową nagle przestały wychodzić, a to dziadostwo kosztowało 120 zł...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no co ty, ja mam za 12.99 z biedronki i nigdy nic sie nie rozwala..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mleku* patelnie mam od Tefala...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pycha placuszek
myśle że może od jogurtu się rozpadają,ja mleko daje i jeszcze nigdy nie miałem problemów z naleśnikami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nieistotne czy się dodaje mleko, jogurt, kefir czy wodę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pycha placuszek
dodam jeszcze że mam starą zjaraną patelę,ze 30 lat będzie miała,ale naleśniki smaży palce lizać:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie zdazylo mi sie by sie rozpadly

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jogurt powoduje ze sie rozpadają ale i jak za cienkie robisz to tez sie rozwalą .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robię naleśniki na oko, ale mniej więcej takie: 2 duże lub 3 małe jajka, szklanka mąki pszennej, szczypta soli , łyżeczka cukru cukru, pół łyzeczki cynamonu, ok 0,5 litra mleka, 2 łyżki roztopionego masła. jak ciasto za gęste to dodaje wtedy juz wody, a jak za rzadkie to więcej mąki. dbam żeby było dość gęste za smażę na dobrej patelni na kropli oleju rzepakowego, cienkie bardzo, nie rozpadaja sie są fajne takie cienkie i po brzegach chrupiące ale łatwo się zawijają, nie łamią się. najlepsze są z gorzką czekoladą lub z powidłami sliwkowymi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gorąca patelnia, z odrobiną smalcu. Właśnie, smalcu ma być naprawdę odrobina - łyżka smalcu starcza na cały talerz naleśników. Na oleju będą nasiąkać i się rozpadać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do ciasta dodaje troche oleju,rozpadaja sie jak jest za zimny olej na patelni.Ciasto musi miec konsystencje gestej smietany,najlepsze sa na wodzie,robia tez z maslanka,zsiadlym mlekiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×