Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

roczny synek najchętniej jadłby tylko chleb

Polecane posty

Gość gość

ogólnie pieczywo: chleb, bułki itp.. jakbym na śniadanie dała mu suchy chleb to nie obraziłby się a wręcz przeciwnie :( próbuję mu to jakoś urozmaicić, smaruje cienko masłem, jakimś serkiem, sama robię twarożek z białego sera, rzodkiewki i śmietany... trochę tego też zjada... warzyw nie za bardzo daję ogórka, pomidora, zazwyczaj wypluwa, nawet jajko też..... z niechęcią na obiad je też zupki warzywne.... a kiedyś zanim skończył roczek i jeszcze nie chodził wszystko pięknie zjadał,..... nawet owoców nie chce jeść a tak uwielbiał banany..... tylko to pieczywo i pieczywo..... Boję się, że taka monotonna, niezróżnicowana dieta może mu zaszkodzić.,.... czytałam gdzieś, że okołoroczne dzieci, które już zaczynają chodzić tracą apetyt.... Dziewczyny czy też tak miałyście ze swoimi dziećmi ?

Gość gość
to mu go nie dawaj bo w końcu sie uczuli od nadmiaru

Gość gość
U mnie było dokładnie to samo, tylko chleb i bułki, najchętniej na sucho. Oprócz tego mleko z kaszką albo sok marchewkowy. Teraz z kolei (3 latka) najchętniej by jadła same warzywa.

Gość gość
brakuje mu witamin z grupy B , DLATEGO TAK JE CHLEB

Gość maly niejadek
a moj 9 miesieczny owoce tylko niektore banana nie zje samego bo wypluwa warzywa tylko ze sloiczka tzn, obiady , co ugotuje to nawet nie sprobuje , dopiero zeby mu ledwo wyszly chleba mu jeszcze nie dawalam i nie wiem kiedy dam

Gość gość
moje też tak miały ok. roku - przejdzie

Gość gość
Dawaj jak chce. Czuje czego mu potrzeba. Nasyci sie i zacznie isc inne rzeczy. My mielismy juz faze na tylko jajko,tylko mleko,tylko owoce itp. Najpierw sie denerwowalam,ze nie je urozmaicono a potem odpuscilam i mu zaufalam. Przyszedl dzien,ze np.mleka nie chcial od rana a jadl inne rzeczy. Z chlebem tez tak mielismy. Teraz patrzec na niego nie moze. Ostatnio polozylam mu chlebek i kielbaske. Kielbaske zjadl,na chleb nawet nie spojrzal:P

Gość gość
Dawaj mu jesc co chce. to bardzo bardzo częste u dzieci. moj syn jak mial rowne 2 lata odrzucil w ciagu tygodnia-dwoch wiekszosc tego, co lubił. i przez kolejne dwa lata jadl tylko chleb/bulke z dzemem, jogurty, ser żółty, jablko, banana, truskawki, marchewkę, groszek, ziemniaki, dorsza. koniec. potem stopniowo znowu zaczął jeść "wszystko"

przejdzie mu. My też przechodzimy przez różne fazy. Jak to bedzie dłużej trwało to pediatry zapytaj o jakies witaminy. No i mimo ze chce tylko chleb to zawsze mu dawaj na talerzu cos jeszcze. Najlepiej jakieś kolorowe jedzenie. Ludziki z warzyw itp.

Gość gość
dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi, trochę mnie uspokoiłyście :)

Gość gość
Macie jakies psosby na niejadka?moj bardzo nie chchce jesc miesa. W ogole miesa nie jadl a ja sie martiwe.