Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicianana

TAMPONY

Polecane posty

Gość gość
do balabina = a po tych 4 godz. jest ci w stanie ten tampon nasciaknac tak bys mogla go wyjac bez problemu?? bo ja tez mam skape miesiaczki i czasem 4 h to malo...

Gość gość
balabina ale nie wszyscy maja takie miesiaczki jak Ty...

Gość balabina
jesli nie, nie wyjmuje :) logiczne, tez mam skąpe meisiączki i nie zmieniam tampona na siłę jak jest suchy i nie da si ewyjac, dlatego pod koneic na 3 juz dzien pzrewaznie tylko wkładka,

Gość balabina
to dlaczego sie nasmiewacie ze nosze 1 tampon cały dzien :) L) ja sie z was nei śmieje bo wiem, ze kazdy ma inaczej ale wodze rozmawiam z dizewczynakami a nei kobietami ;) (niektórymi)

Gość gość
balabina, no to Cie doskonale rozumiem :) wczesniej tylko podpaski , a teraz zaczelam uzywam tamponow i tylko o.b. nigdy innych nie uzywalam bo boje sie...

Gość balabina
podpasek nie uzywam chyb aod 14 r. ż . :D:D brzydzą mnieee:O

Gość gość
balabina ja tylko napisalam ze zmieniam czesto tampony i nie nosze jednego na dzien, dlatego nie jest to dla mnie tania inwestycja :)

Gość gość
Nie wiem czy są rózne. Wiem ze są na rózni jak dla mnie z OB.. Tym z Naturella ta wieżchnia warstwa ochronna sie rozkleja, tym nie. Ja tam nie narzekam, niegdy z nimi nie miałam kłopotu.. Produkowne są na Węgrzech.. A w śroku mają wizkozę, cokolwiek to jest:x:D

Gość balabina
ja tez nei uzywałam zadncyh biedronkowych, bez pzresady taki koszt OB, dl amnei one są godne zaufania i bezpieczne

Gość balabina
a masz inne wyjscie? :) drozej kosztuje fryzjer, kosmetyczka, zrobienie paznokci itd... a z tego mzona zrezygnowac, z okresu raczej nie, chyab ze biezresz tabl. anty, ale za to tez sie pąłci i to nei jest 5 zł m-nie

Dziewczyny, śledzę wątek i muszę przyznać, że ja zawsze używałam tamponów o.b., gł. mini, ale doszłam do takiego samego wniosku jak autorka postu i nie chcę przepłacać za coś, co ląduje w koszu, tak jak papier toaletowy :) A powiedzcie coś więcej o tych Femina Safe z Biedronki :)

Gość grettabe
wy chyba nie pracujecie? :) nigdy si enie zastanawiałam nad kosztem tamponów przyznam a papier toaletowy?? 8 zł opakowanie około, tez rzeygnujeci ei gazety uzywacie??

Gość gość
balabina ale jeden tampon cały dzień:-/ No proszę Cię, W krwi rozmnarzają się bakterie, wewnątrz ciała ciepło, wilgotno, Idealne warunki... Tampon powinno sie zmieniac co 4h maks..

Ludzie... Balabina wcale nie napisała, że nosi jeden tampon przez cały dzień...

Gość gość
filililll Tyle że w Rossmanie często są promocje na tampony FACELLE i ja wtedy je kupuję zawsze w cenie 3.99.

Kobiety, a powiedzcie jeszcze jak zapatrujecie się na fakt, iż tampony (tak samo jak podpaski) są bielone chlorem i przez to znajdują się w nich dioksyny, które przedostają się przez błonę śluzową pochwy, mogą powodować np. nowotwór macicy. Ostatnio koleżanka studiująca medycynę "sprzedała" mi taką informację i muszę przyznać, że się zaniepokoiłam...

Gość gość
a tak poza tym może i biedronkowych jest więcej ale są mniej chłonne, niż z rossmana,

Gość gość
Calinusia czyźby? balabina to dlaczego sie nasmiewacie ze nosze 1 tampon cały dzien usmiech.gif L) ja sie z was nei śmieje bo wiem, ze kazdy ma inaczej ale wodze rozmawiam z dizewczynakami a nei kobietami oczko.gif (niektórymi)

Gość gość
dziewczyno teraz wszystko jest niezdrowe, nawet żywność,

Przeczytaj cały wątek, na pierwszej stronie balabina pisze: balabina to chyba zalezy od potrzeb, ja zmieniam co min. 4 godz., na noc jeden bo przeicez nie budze sie po 4 godz. i nie wymieniam, w inne dni pod koniec okresu wystarczy wkłądka - mam tylko lekkie plamienie nigdy nei miałam obfitego okresu, pzrewazniwe tez uzywam OB mini i wystarcza

Rozumiem, że w dzisiejszych czasach wszystko jest niezdrowe :) jednak z tego wychodzi, że nosząc podpaski, bardziej o swoje zdrowie dbasz, gdyż nie tkwią one w Twojej pochwie (jak tampon), tylko są na zewnątrz... Temat kontrowersyjny, muszę doczytać :)

Gość gość
halllooo dziewczyny gdzie sie podzialyscie??? :P

Dla wszystkich zainteresowanych tamponami Femina Safe z Biedronki, do której się dzisiaj wybrałam, otóż: - są wyprodukowane w UE :) - rozmiar mini także jest dostępny :) Pozdrawiam

Gość gość
dziekuje Calinusia :) <3 najbardziej chodzilo mi o to czy nie sa chinskie :P

Gość gość
a co sadzicie o NATURELLA ?

Gość gość
Używam praktycznie wszystkich raz takich raz takich, na ob rzadko sobie pozwalam, bo mi szkoda kasy, nie opłaca się na dłuższą metę. Najczęściej używam tych z biedry albo naturella i jakoś nigdy mi ani sznureczek się nie urwał ani nic. Pamiętam, że raz miałam takie o faktycznie ciężko się folię ściągało może to były te z lidla ale nie wiem bo dawno już to było. A jeśli chodzi o wybór między Safe i Naturellą to jakoś wolę te pierwsze, ale nie wiem własciwie dlaczego, z Naturelli chyba czasem właśnie kłaki wychodzą

Gość gość
a ja chyba sie skusze na te z rossmanna, po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii na innych forach:)

Gość gość
z tamponów wg mnie - o.b. beznadzieja. Ja używałam tych facelle z rossa. Ale przerzuciłam się na kubeczek menstruacyjny. W moim przypadku jest rewelacyjny bo mam strasznie obfite i długie miesiaczki. Normą jest trwanie po 9-10dni :( ale to rodzinne bo babcia i mama takie miała no i siostry moje też tak mają :(. Więc wydatek 80zł na 5lat to jest to ;). Na razie używam tylko rok ale liczę że posłuży dłużej :P.

Gość gość
ja powiem tak, od zawsze tylko o.b. pro comfort, ale dzisiaj podczas okresu uzylam pierwszy raz tamponów naturella normal. Moje odczucia: - naturella jest zbyt chemicznie naperfumowana - nie wchodzi tak gładko, jak o.b. - daje uczucie dyskomfortu podczas aplikacji - mialam problem z wprowadzeniem, a tamponów uzywam nie od wczoraj

Gość gość
żadne Chiny :) Belgia ;)