Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

urodzilam 3 tygodnie temu DRAZNI MNIE STARSZE DZIECKO

Polecane posty

Gość gość

synek ma 3 tygodnie, córka- 3 lata- zrobila sie od tego czasu nieznosna, mimo ze wczesniej byla bardzo grzeczna i samodzielna. Teraz nic nie robi sama, wszystko wymusza płaczem, wszędzie muszę z nią iść. drazni mnie okropnie, czasami mam ochotę na nią nakrzyczec, ale sie powstrzymuję. co robic?

Gość gość
zbij ją

Gość gość
Wsadź do beczki

Gość gość
Chyba normalna matka zdaje sobie sprawę, że pojawienie się noworodka to szok dla starszego dziecka, które czuje się odsunięte, i nie rozumie dlaczego? Mala zabiega o twoją uwagę, widzi że poszła w odstawkę, i cierpi. Skupcie się na tym, żeby poczuła, że nadal jest kochana i ważna.

Gość mniaki mniaki
oj wiadomo że mała przeżywa to że zostala odstawiona na boczny tor, wiadomo....teraz największym błędem byłoby karcenie jej. Postaraj się może spędzić tylko z nią czas, albo wdrożyć do pomocy nad braciszkiem. Taka 3 latka jest już bardzo pomocna - przy myciu, zabawie, spacerach...

Gość gość
tez tak miałam, puszczały mi nerwy i krzyczałam na starszego syna i uwierz mi ze syna ma dzis juz 17 lat a jak to sobie wspominam to az mi serce ściska, bo miał wtedy tylko 3 lata a ja byłam głupia bo zmeczona nie panowałam nad soba a on biedny nic nie rozumiał, nie potrafił odrazu przywyknac do nowej sytuacji. Nie popełnij mojego błedu bo bedziesz załować, wyznacz sobie czas tylko dla córki zeby czuła sie nadal kochana

Gość gość
sprzedaj ją cganom, tą małą zazdrośnicę.

Gość gość
Oddaj ja. Po co ci taki rozwydrzony bachor. Masz slodkiego dzidziusia, starszego bachora wykop z domu. Drazni cie szczeniak, po co ci nerwy, masz dzidziusia, musisz miec spokoj.

Gość gość
To normalne,że córka jest zazdrosna. Może niech dostanie od dzidziusia jakiś prezent,coś o czym marzy lub dużo mówi. To może choć trochę pomóc w zaakceptowaniu Malucha. Powodzenia i trzymaj jednak nerwy na wodzy... :)

Gość gość
Miałaś maleństwo jeszcze, wymagające tak dużo uwagi a już zaciążyłaś jak zwierzę rozpłodowe. Nie żal ci dziecka że odebrałaś mu tyle miłości? Zdziwiona że dziecko to czuje? Ciebie drażni córka a ją drażnisz ty i nowy przychówek, bo czuje jakbyś ją zdradziła i odepchnęła. Ciekawe czy masz tyle uczuć wyższych, żeby zdobyć się na refleksję? Podejrzewam że nie.

Gość gość
I te "synek" i "córka".... Co za suka założyła ten wątek!

Gość gość
23:27:38 niemądry wpis. Od początków ludzkości ludzie mieli więcej niż jedno dziecko i różnica trzy, dwa lata czy nawet rok pomiędzy dziećmi to jest normalne. Większosć z nas ma rodzeństwo niewiele starsze lub niewiele młodsze i to jest normalne. Ty chcesz wprowadzać jakieś nowe standardy które właśnie są niezdrowe. A może wszyscy miejmy jedynaków. Nie będzie na świecie ciotek, wujków, braci sióstr ani kuzynostwa. :O Pierwsza zazdrość o nowego członka rodziny to też normalna reakcja. Nie należy świrować ale też nie można lekceważyć dziecka. Trzeba się uzbroić w cierpliwość.

Gość gość
Jestes matka obojga dzieci - slodkiego malego noworodka i slodkiej malej trzyletniej coreczki, ktora w glebi serca jest troche zazdrosna (to normalne) bo wszystko kreci sie teraz kolo malenstwa, a ona czuje sie odstawiona na bok.To normalne, ze probuje zwrocic na siebie uwage, ze domaga sie rowniez czasu i zainteresowania ze stronymamy.Zadaniem mamy jest zaspokoic te elementarne potrzeby oboja dzieci. A i maz tez nie powinien czuc sie odstawiony - to rowniez czlonek rodziny i twoj kochany partner. Jedzeli masz dwojke dzieci i partnera to musisz niestety podzielic swoje uczucie i nikogo nie zaniedbac. Nie mowie tu tylko o seksie, ale o uczuciowej bliskosci do wszystkich czlonkow twojej rodziny.