Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zwalczyć otyłość brzuszną

Polecane posty

Gość gość

Wie ktoś? Jestem ogólnie szczupła ale mam duży brzuch. Czasem jak dużo się najem wyglądam jak w ciązy. Jak to zwalczyć. Wie ktoś?

Gość monikamonikamonikamonikamonika
nienajadac sie duzo i tyle, wiecej posilkow a mniejsze porcje, biegaj i 6 weidera ro

Gość gość
Rower dobry na wszystko :) od roku robir ok 200km tygodniowo i nigdy w zyciu nie miwlwm twkiej figury i ciala jak teraz . A wcinam wszystko. No i na sam brzuch niezawodne brzuszki.

Gość gość
ej a myslalas o tym czy nie masz nic z jelitami bo przy chorobie jelit lub zoladka tak się robi , tez tak miałam

Gość spaślak_
mniej żreć.

Gość gość84
Dzieta LC (Low-Carb) czyli w skrócie: mało węglowodanów, a za tu sporo białka i łuszczu (tak, tłuszczu!). Na takiej dietę zmianie ulegają szlaki metaboliczne i głównym źródłem energii stają się tłuszcze. Spada tez poziom insuliny, a wzrasta poziom hormonu IG (hormon wzrostu). Otyłość brzuszna jest związana głównie zdziałaniem insuliny i całkiem możliwe że taka zmiana spowoduje też pozbycie się brzuszka. Ćwiczenia na brzuch bez diety nić nie dają! Kiedy skończy wreszcie pokutować mit, że jakiekolwiek ćwiczenia na brzuch spalają tłuszcz zwłaszcza tam ??? Szlak metaboliczny jest jednak nieco bardziej skomplikowany niż tylko proste utlenianie ATP w komórkach.