Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Emigranci, gdzie jestescie i jakie macie prace?

Polecane posty

Gość gość

Bardzo prosze o szczerosc ;-) Jestescie tutaj anonimowi i mozecie pisac prawde. 1) Jakie macie wyksztalcenie 2) Ile lat juz mieszkacie w innym kraju 3) Jaka wykonujecie obecnie prace i do jakiej dazycie w przyszlosci. Chodzi mi przede wszystkim o tych emigrantow, ktorzy wyjechali z Polski po 20sce albo tak okolo. Nie interesuje mnie zdanie od osob, ktore wyjechaly za granice jako dzieci. U mnie niestety nie jest za wesolo. Skonczylam w Niemczech studia jezykowe i od miesiaca jestem bez pracy. Mam jeszcze troche oszczednosci, ale i te sie kiedys skoncza. Wczesniej mialam prace biurowe, malo rozwojowe i w sumie bez szansy rozwoju. Wysylam caly czas podania, ale niestety jak na razie Zero odzewu. Jezyk znam bardzo dobrze. Piszcie, dzieki ;-)

Gość gość
Czy naprawde nie ma tutaj normalnych ludzi? Jestes w d***e? Gratuluje polotu, ktory jest jak twoja dupa - ciemnogrod i prostactwo

Gość gość
Zglaszam te durne posty do usuniecia. A ty sie wez lepiej za szkole durna gimbazo nie majaca nic do zaoferowania

Gość gość
Dania, opiekunka starszych osob, studia skonczone w Polsce- pedagogika. Znam dunski w stopniu komunikacyjnym. A chcialabym pracowac jako pedagog

Gość gość
Tez chcialabym wiedziec, ciekawy temat. Studiuje w Angli, ale pracuje w restauracji, szukalam sobie pracy biurowej, ale z marnym skutkiem:(

Gość kerris
w polsce skonczylam prawo...potem wyjechalam do niemiec i zostalam na poczatku cos kombinowalam ze studiami tu w niemczech, ale potem dalam sobie spokoj, zrobilam ausbildung als erzieherin i pracuje z mlodzieza...wyjechalam jak mialam ok 25 lat...i lubie to co robie

Gość gość
pracuje w keni na farmie krokodyli, z wykształcenia elektryk, lat 29

Gość gość
Kerris, wlasnie tez bym chciala, ale nie jestem Erzieherin i nie mam zamiaru robic kolejnego Ausbildung. Za to zdecydowalam sie na podyplomowke "Erwachsenenbildung", za rok koncze i mam nadzieje, ze zalapie sie do pracy z migrantami, do jakiegos doradztwa. Ale brakuje mi doswiadczenie i nikt mnie nie chce przyjac:( A na bycie sekretarka nie mam juz ochoty i sily i motywacji:( Na bezplatne praktyki tez nie :(

Gość gość
up

Gość gość
Podbijam temat ;-)

Gość gość
up

Gość gość
up