Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak robicie gołąbki?

Polecane posty

Gość gość

Chce na obiad zrobić dziś gołąbki takie proste, tradycyjne. Proszę o przepis :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To nie jest forum kulinarne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tradycyjne otwieram okno biore wiatrówke i strzelam! Potem skubie z pór wyparzam i gotuje do miękkości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bo to nie forum kulinarne i cię blokuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tylko kupy i kaszka tu przejdą? Może robi gołąbki dziecku? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kup kapust wloska,1kg miesa mielonego wiwp. wolowego.dodaj 2 szklanki podgotowanego ok 10 minut ryzu.sol,pieprz,cebula pokrojona na drobno.mieszasz mieso z ryzem,dodajesz cebule i przyprawy.ukladasz w garnku golabki na lisciach kapusty.zalewasz goraca woda.ok 40 minut gotujesz.dodajesz koncentrat pom. i juz. kapuste dzielisz na liscie,blanszujesz w goracej wodzie to tak w skrocie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzięki za odpowiedź. Tak się właśnie zastanawiałam czy temat przejdzie, bo tu konwersacje jedynie mają sens o konkubinacie, kupkach, zupkach i kto ile zarabia :) a może ja dziecku chciałam zrobić gołąbki? Owszem, to jest forum kulinarne ale jest tu mnóstwo tematów nijak mających się do ciąży czy macierzyństwa ale jak to w Polsce temat o opluwaniu drugiego człowieka po 5 minutach ma 20 odpowiedzi a o gotowaniu Cie zhejtują :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Owszem, to NIE jest forum kulinarne*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale jest :ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci" więc tematy kulinarne są z tym powiązane, ale niektóre wolą pluć jadem albo wykłócać się kto jest bogatszy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
autorko, ale jestes pusta! jak wiekszość mamuś tutaj :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja kupuje zwykłą kapustę, wycinam od spodu tę podstawe, wycinam w głąb dziure ;) I w lekko osolonej wodzie gotuje i sciagam liście- same odpadają. Mieso miele sama- 400deko łopatki i 400deko karczku. Samaże je na smalcu ( wychodzi lepsze niż na oliwie) dodaje sól pieprz. Osobno gotuje ( krócej niż czas na opakowania) ryż później mieszam mieso z ryżem doprawiam. Nastepnie mieso zawijam z liście układam w naczyniu żaroodpornym posypuje solą i pieprzem dodaje troszkę smalcu na gołąbki ( dosłownie plasterek) później wlewam wode i wrzucam liście laurowe ziele angielski wstawiam do piekarnika na godzine 180'

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
autorko, ale jestes pusta! jak większość mamuś tutaj tak, tak jestem pusta.... bo? Bo robie gołąbki? :D a może dlatego, że temat wątku nie spasował kryteriom forum? Tak, na pewno dlatego jestem pusta :) za to Ty, droga kafeterianko jesteś przepełniona pozytywną energią, miłością i zwykłym uśmiechem dla drugiego człowieka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×