Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie z miasta ludzie ze wsi

Polecane posty

Gość gość

Czemu tak wielu ludzi uważa ze ludzie ze wsi są gorsi ?nie rozumie tego. A wg moich obserwacji większość ludzi ze wsi lepiej potrafi się zachować w niektórych sytuacjach niż mieszczuchy.

Gość gość
Wychowanie i kultura,wieski,ktorym sloma wystaje z but tego nie znaja,proste.

wg mnie to nie zalezy od miejsca zamieszkania ale od wychowania , kultury osobistej i charakteru...chociaz to wszystko jest ze soba dosc zwiazane.

Gość gość
Coz wies siedzi w czlowieku... niezaleznie od miejsca zamieszkania.

Gość gość
Sama jestem ze wsi i znam dużo ludzi, którzy mieszkają w mieście ale ta wieś w nich jest. Ale znam też dużo ludzi z miasta, którzy zachowują się gorzej niż ci wychowywani na wsi. Są porządne rodziny na wsi i patologie w mieście więc nie ma co generalizować.

Gość gość
Wiesniak moze wyjechac ze wsi, ale wies z niego nigdy.

Gość gość
Na taki podział powołują się ludzie nie mający innych "zalet" niż samo tylko mieszkanie w mieście. Obecnie ludzie mający duże pieniądze mieszkają tylko na wsiach, miasta są dla niskiej klasy średniej.

Gość gość
Zgadzam się z poprzednim wpisem - ja np. mieszkam na wsi z wyboru, znam swoją wartość, jestem mgr prawa, jestem ładna, zadbana, dobrze zarabiam i ludzie mi wszystkiego zazdroszczą. Biedaki z bloków do pięt mi nie dorastają.

Gość gość
Ja byłam przeciwnikiem tego stereotypu! Uwazałam, ze każdy jest taki sam- jaka róznica skąd? Tak samo skończył szkołe itd... do czasu... przeniosłam się z miasta (duzego) do małego miasta (15tys). Zamieszkałam w bloku, gdzie jest bardzo dużo ludzi z typowej, polskiej wsi i troche osób z różnych miast... Różnica jest kolosalna!!! Tym ze wsi przeszkadza WSZYSTKO, we wszystko sie wtrącaja, sąsiadka ma płaczące dziecka- wszystkie ze wsi ją obgaduja co ona z nim nie wyprawia i ludziom jeszcze zyć nie daje. Juz jednej powiedziałam, że jak nie umie żyć w mieście i wszystko jej przeszkadza to niech wypieprza na wies i postawi sobie domek :o W dodatku jedna wieśniara ciagle wypuszcza swojego psa a on tak samo głupi jak ona :o na wszystkic****ada- juz pare razy od kogos z kopa oberwał a ta ma to wnosie, pies bez opieki lata. dodam, że to suka i co jakis czas przez to ma szczeniaki. Co szanowna sasiadka robi z pieskami? Prawdopodobnie topi...

Gość gość
Właśnie o tym pisałam - to, że 7 osób mieszka w dwóch pokojach w bloku w mieście nie znaczy, że są oni bardziej obyci, kulturalni i lepiej wychowani od zamożnego (albo i niekoniecznie) małżeństwa z dwójką dzieci mieszkających w 200-metrowym domu na wsi. A po komentarzach o wieśniakach itp. widać, że wieś siedzi nawet w ludziach, którzy na wsi nigdy może nawet nie byli :)

Gość gość
No i non stop siedzą w oknie :D nic nie przegapia :D a potem wystaja godzinami na placu zabaw i kazdemu tyłek obrabiaja :D genialne sa te wiesniary :D

Gość gość
Ja jestem z dużego miasta, a lubię wieśniaków (tych ze wsi) i częściej przysłowiowymi "wieśniakami" okazują się buraki z miasta :P

Gość gość
ja raczej bym zrobiła podział na ludzi ze wschodniej i zachodniej polski

Gość gość
Zbdura, mieszkalam na wsi gdzie sasiadom wszytsko jedno czy nawet zyjesz, bylebys nie zaczepial. Nikt nikomu nigdzie nie zaglada, chociaz pewnie prlotkuja. Mieszkam teraz w bloku w miescie, sasiadow pelno, kazdy ma jakis fochy, machaja mi co jakis czas regulaminem. Jednej sasiadce przeszkadza rowerek dziecka przed blokiem, drugiej ze dziecko placze, trzeca mi sprawdza czy smieci segreguje. Słoma z butów wychodzi mieszczuchom, ludzie ze wsi sa bardziej wyluzowani, moze mniej wykształceni, ale zyciowi. Nie mam dibrego zdania o mieszczuchach

Gość gość
Mam kuzynkę ze wsi, ja jestem z miasta i wstyd mi gdziekolwiek z nią iść, bo robi taki rumor wokół siebie, że mam ochotę się zapaść pod ziemię.

Gość gość
no ale dziewczyny ze wsi maja takie parcie na miasto,że nawet bzykną się z 60 latkiem

Gość gość
no i na wsi jedyna atrakcja to sklep i picie przed nim-punkt kulturowy

Gość gość
przestańcie najgorsze są młode mężatki ze wsi- dzicz,dzicz,dzicz

Gość gość
chłop ze wsi wyjdzie ale wieś z chłopa niegdy

Gość gość
no i niestety higiena tych dziewczyn-masakra!!!!

Gość gość
a dlaczego mlode mezatki ze wsi to dzić wedlug ciebie

Gość gość
szczególnie jak dojeżdża do miasta pracuje jako sklepowa-dłuuuuuuuugo wraca do domu po pracy

Gość gość
no faky mamy taka jedna na wsi co pracowała jako sklepowa,mąż w domu z dziecmi a ona gdzie nie zmieniła pracy tam nowy kochanek

Gość gość
też znam kilka kobiet ze wsi,fakt jak się wypuści do miasta to myśli,że jest w lepszym świecie

Gość gość
jak miastowe takie wychowane kulturalne i obyte to czemu sie tak wsi czepiaja ludzie ze wsi jakos sie mieszczuchow nie czepiaja a wam wszystko przeszkadza a wasza kulture widac w waszych wypowiedziach wszedzie wyzwiska wysmiewanie i obgadywanie innych

Gość gość
Widać, że miastowi mają straszne kompleksy.

Gość gość
najwięksi wieśniacy to ci co mieszkają w warszawie :)

Gość gość
bo dziewczyny mieszkajace w miescie wszystko wiedza najlepiej tylko zamias isc do apteki po test to sie na forum pytaja czy sa w ciazy a matki polki odpowiadaja bo przecierz wszystko wiedza bo mieszkanie w miesci sprawia ze maja encyklopedie w glowie

Gość gość
co miastoweczki prawda w oczy kole

Gość ex_debill_konkubina
to jak kto się zachowuje zależy od wychowania - od tego jacy byli rodzice i co było dla nich najważniejsze, od EDUKACJI i charakteru, owszem środowisko ma jakiś wpływ na ludzi, ale negatywny tylko na słabych