Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcin 27 lat

Pytanie o zaręczyny

Polecane posty

Gość marcin 27 lat

Jedziemy za 2 tygodnie z dziewczyną do jej mamy do rodzinnego domu. Tam chciałbym się jej oświadczyć. Jak to wg was powinno wygladac?, kwiaty dla dziewczyny i mamy?

Gość marcin 27 lat
to jest niewielka miejscowość pod Wrocławiem

Gość gość
Chcesz to zrobic teatralnie i ukleknac przed rodzina czy zabierzesz ja do restauracji czy na spacer do lasu i po powrocie oglosicie to rodzinie? A kwiaty dla mamy oczywiscie, beda milym gestem.

Gość marcin 27 lat
to jest niewielka miejscowość pod Wrocławiem. Pierscionek zareczynowy juz zakupilem. Jak stworzyc dobra atmopsfere podczas zareczyn. Najpierw oswiadczyc sie dziewczynie, a p[ozniej spytac sie matki?

Gość marcin 27 lat
czy mozna stworzyc tak atmosfere u niej w pokoju, w jaki sposob?

Gość gość
U niej w pokoju, to raczej malo romantyczne, ale co kto lubi..

Gość gość
A jestes pewny, ze ona jest z takich romantycznych? Niektóre w*******ą sie na takie niespodzianki, wolą sam na sam podejmowac decyzję o slubie.

Gość marcin 27 lat
o jakie niespodzianki Ci chodzi?

Gość gość
2 opcje. przy np kolacji - moze cos gustownego razem ugotujcie- i swiecach wstan i poeiedz np. pani jadwigo/anno/krystyno przy pani zgodzie chcialbym prosic o reke pani cudownej corki joli :) i teraz pewnie mamuska piwie ze sie zgsdza kleksdz przed dziewczyna i pytssz czy spedzi z Toba reszte zycua jako zona itd :) slbo w jej pokoju, zapodaj wieczorem muzykr swiece i np potanczcie albo sie poprzyulajcie i zapytsj ja na kolanach :) jak sie zgodzo to ptzy.kolscjo powiedz matce ze spytales jej core o reke ona sie zgodzola a co msmusia na tp poeodzeniA

Gość marcin 27 lat
Przed dziewczyną zawsze trzeba klęknąc czy mozna usiąśc obok ?

Gość gość
wczesniej trzeba poinformowac dziewczyne o zamiarach czy moze to byc zaskoczenie?

Gość gość
klęknąć!!!

Gość marcin 27 lat
Podpowiedzcie mi taka sytuację, jestem u dziewczyny w pokoju pytam sie czy wyjdzie za mnie za maz, pokazuje pierscionek. Ale go jeszcze nie wreczam? Ide do matki pytam sie czy moge poslubic jej corke, i wtedy anlozyc jej pierscionek?

Gość gość
nieee! albo oświadczasz się w obecności rodziców i wszystko jasne, albo oświadczasz się jej a dopiero gdy się zgodzi mówicie rodzicom. no i co ty masz z tym pokojem? ROMANTYCZNA SCENERIA MA BYĆ! musisz uklęknąć (koniecznie) i nie tylko spytać czy będzie twoją żoną, ale przydałoby się też parę słów od serca.

Gość gość
może byc taka sytuacja ze oswiadczam sie jej, czy to z pokoju czy to z dqworu idziemy do jej matki i sie pytam. Ja mam jej zalozyc pierscionek i kiedy?

Gość gość
w pokoju? domu? masaakra. na kolację do drogiej restauracji ją zaproś albo na jakiś fajny wyjazd tylko we dwoje (a nie w pokoju, a jej matki). Pierścionek zakładasz zaraz kiedy ona odpowie tak. proste.

Gość gość
to pozniej mam isc z nia do matki i ona ma miec zalozony pierscionek?

Gość gość
tak, najpierw oświadcz sie jej na osobności na kolanach, a potem jak juz będzie miała pierścionek na palcu idź do jej mamy i popros o ręke córki, koniecznie z kwiatami :)

Gość gość
Po co takie szopki?

Gość gość
moj mi sie oswiadczyl nad morzem,jak wracalismy kupil kwiaty i szampana i pojechalismy do rodzicow i powiedzielial ze sie oswiadczyl i czy nie maja nic przeciwko fajnie bylo :) rodzice plakali :)

Gość gość
gosc 15:48 super

Gość gość
gośc 15:46 ale jak ja przyjade z kwiatami dla Matki to co mam je gdzies u krywac, i dopiero jak sie oswiadcze dziewczynie je dac, czy na poczatku?