Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto studiować zaocznie?

Polecane posty

Gość gość

Z kilku powodów myślę o studiach zaocznych. Obawiam się jednak czy pracodawcy tak bardzo zwracają na to uwagę :/ Czy ogólnie warto? Moja mama naciska na studia dzienne, bo na zaoczne to przecież byle jak zdana matura wystarczy a nie rozszerzenia. Jak to wygląda z kierunkami technicznymi?

Gość gość
ja niestety na swojej uczelni technicznej nie spotkałam się z dobrymi opiniami na temat studentów zaocznych, wielu wykładowców narzeka na ich niedouczenie wynikające z okrojonego programu nauczania i z poświęcania przez nich niedostatecznej ilości czasu na samodzielną naukę w domu, nie wiem jak to widzą pracodawcy

Ja mam zupełnie inne doświadczenia. Zależy na jaki kierunek się wybierasz. Czasem żałuję, że nie wybrałam studiów zaocznych, bo mogłabym od razu iść na staż lub do pracy i zdobyłabym doświadczenie. To na nie w pierwszym rzędzie patrzą pracodawcy. Teraz prawie każdy ma dyplom wyższej uczelni. Bezrobotnych absolwentów jest masa.. Takie czasy. Oczywiście studia dzienne dają Ci możliwość posmakowania życia studenckiego;) W moim przypadku to były piękne lata;) Jeśli idziesz na kierunek techniczny, prawo, medycynę, architekturę itp. wybierz studia dzienne. Jeśli rodzice nie potrzebują Twojego wkładu do domowego budżetu- wybierz dzienne. A do tego koniecznie znajdź sobie staż, wolontariat, zapisz się do organizacji pozarządowej. Ale jeśli masz zamiar iśc na studia, po których ciężko zaleźć pracę (humanistyczne;p) zastanów się nad zaocznymi. np. na magisterce.