Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xxx0407

SZCZEPIENIE A WYJAZD

Polecane posty

Gość Xxx0407

Witam. Mam dylemat z podrozowaniem a szczepieniem . Razem z mężem chcemy wyjechac na tygodniowy urlop, zaplanował wolne w pracy na konkretny termin. W dniu wyjazdu Nasze dziecko ma szczepienie wzw B - 3dawka. Nie wiem czy to jest bezpieczne dla dziecka ponieważ bywa różnie po szczepienie..... Proszę doradcie mi cz mamy zostać w domu, ? Czy możemy jechać 400km ? Jazda samochodem zajmie Nam ok 5-6 godz

Gość gość
ja bym nie ryzykowała tylko dlatego, że co zrobisz w trasie gdy dziecko dostanie wysokiej gorączki lub będzie baaardzo marudne, ile ma dziecko? Jeśli to tygodniowy wyjazd-umów się na szczepienie tydzień później, nic się nie stanie, my mieliśmy przełożoną szczepionkę odra, świnka różyczka o prawie miesiąc ;)

Gość gość
Dziecko ma skończone pól roku . Nie bardzo chcą przekładać terminy... Chyba ze lekarz tak zaleci. Ale nie sadze zeby przełożyło termin tylko dlatego ze mamy wyjazd... ;(

Gość gość
w ogole tak nie ma mysle ze to zalezy od wielu czynnikow juz na pewno :) www.youtube.com/watch?v=hTVVMwrJ-rk

Gość gość
dzwonisz i mówisz że chcesz przełożyć szczepienie pytają "dlaczego" odpowiadasz "sprawy rodzinne" to jest malutkie dziecko nie ryzykuj.