Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedronka 89

Krążki dopochwowe

Polecane posty

Gość biedronka 89

Witam, mam dylemat... Od kilku lat stosuję tabletki antykoncepcyjne, przytyłam od nich ok 30 kg i nie przeszkadzało mi to bo wolałam tyć niż zajść w ciążę, kilka razy próbowałam się odchudzać w między czasie ale nic to nie dawało, więc po miesiącu diety zostawiałam ją w spokoju, dodam, że nigdy nie objadałam się jak świnia, tylko normalnie jadłam. Teraz od prawie pół roku jestem cały czas na diecie (w sumie to już na kilku) i schudłam tylko ok3 kg co jest naprawdę mało patrząc na to co jem. Chciałam Was zapytać dziewczyny jak to jest z krążkami dopochwowymi, czy jak przejdę na nie z tabletek czy to coś pomoże?? Proszę o odpowiedź, bo już czuję się bezsilna i wyczerpana, tym odchudzaniem zwłaszcza, że nie widać efektów :(

Gość gość
pomoże ktoś??

Gość gość
miło by było, żeby chociaż jedna osoba mająca do czynienia z tmi krążkami wyraziła się na ten temat :(

Gość gość
U mnie było tak, przy tabletkach przytyłam ok 5 kg, nie ważnie jakie tabletki miałam, waga nie spadała. Poprosiłam o zmianę antykoncepcji, ginekolog przepisał mi krążek dopochwowy, przy pierwszym bolała mnie głowa, przy kolejnych już nie, teraz jestem na 7 krążku moja waga spadła to wagi sprzed tabletek, nawilżenie w trakcie stosunku też jest zdecydowanie lepsze niż przy tabletkach. Są dwa minusy, cena i to że mam częstsze podrażnienia intymne, wtedy muszę wspomagać się probiotykiem, przy swędzeniu w pochwie na noc przez kilka dni zakładam invag i po kłopocie. Mi krążki bardziej pasują ale każda kobieta jest inna.

Gość gość
Ja brałam krążki prawie rok. Od tabletek dostałam uczulenia i dlatego dokonałam zmiany, co było dobrą decyzją. Początkowo były problemy, ale szybko się przyzwyczaiłam. Duży plus że nie trzeba codziennie pamiętać o tabletce, zmieniasz raz na miesiąc. Zmiana nie wpłynęła na zmianę wagi, musisz wypróbować:) na każdą osobę inaczej działa