Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bucikiecco

buty dla niemowlaka

Polecane posty

Gość bucikiecco

Witam, synus jesienia skonczy rok, a teraz mozna kupic zimowe ecco za 50% ceny. Czy mozna jakos przypuszczalnie dobrac rozmiar? Skoro jesienia zacznie chodzic czy na zime moge mu kupic 22, 23? czy lepiej nie eksperymentowac i kupowac dopiero jak jest potrzeba, ale niestety za 100% ceny...?

Gość joplaae
ecco kupisz za 50% ceny przez neta i w listopadzie, ja tak kupiłam dla rocznego nr 21 ;)

Gość gość
niestety druga opcja, chyba że teraz kupisz a potem się okaże, że są za małe lub za duże i nie będzie Ci żal ich wyrzucić albo sprzedać

Gość bucikiecco
ale pewnie jedne buty nie starcza na cala zime? chodzi mi o to, ze taki maluch pewnie zdazy wyrosnac z bucikow, ktore sa dobre w listopadzie i mimo, ze nadal zimno to nie bedzie w nich juz chodzil w lutym... przerazaja mnie te ceny, ale wiem, ze dobre buty to podstawa

Gość joplaae
ja też jestem za dobrymi butami ;)

Gość gość
Tylko nie zapomnij wsadzic twojego osranego bachora z brudnymi buciorami do wozka w supermarkecie.

Gość joplaae
też uważam że dobry buty to podstawa. mi się udało trafić, teraz już robią się na styk, ale przechodził całą zimę w jednych, odpowiednio większe kupiłam, ale też bez przesady...

Gość bucikiecco
joplaae a nie mialas klopotu z tym, ze kupujesz przez internet? chodzi mi o dopasowanie bucika do nozki. Bo jak sobie kupuje w sklepie stacjonarnym, to przeciez nie kazde 38 (moj rozmiar) sa ok, jedne cisna w palcu, inne po prostu nie wygodne itp. i zastanawiam sie czy z dzieciaczkiem nie jest tak samo... ale w stacjonarnym ecco ceny sa kosmiczne :)

Gość gość
Jeski bachor nie umie mowic to i tak nie powie czy mu cisna czy nie, dlatego kup jakie chcesz

Gość gość
Skąd pewność, że syn będzie chodził jak skończy 12 miesięcy? Może zacznie mając 1,5 roku... Tylko 60% dzieci chodzi na roczek.

Gość gość
roczny niemowlak?

Gość gość
moja ma rok i rozmiar buta 18 nosi i to tez nie jest super dopasowany tylko troszke za duze ze bez problemu moge zalozyc rajtuzy+ skarpetki. Po za tym zagadzam sie ze dziecko na rok nie musi chodzic.

Gość gość
Po pierwsze nie wiesz, kiedy dziecko zacznie chodzić. Po drugie najpierw musi dobrze opanować chodzenie w mieszkaniu, dopiero potem na podwórku w butach (tym bardziej takich jesiennych/zimowych czyli kończących się w okolicy kostki, cięższych niż sandałki itp.) Po trzecie, skąd wiesz, jaki będzie rozmiar nosiło dziecko. Mój syn ma 13 miesięcy i nosi buty 19. Ale nie każde wejdą (wysokie podbicie) i sporo się naszukaliśmy zanim znalazłam coś odpowiedniego na obecny styczeń-kwiecień (nie chciałam żadnych grubych buciorów do połowy łydki, jeśli mrozy prawie żadne, a śniegu niemal nie było), co by pasowało nam do pogody, wizualnie i oczywiście do stopy dziecka. W końcu udało się kupić pewien model Elefantenów. Nie kupię dziecku raczej nigdy butów przez neta, chyba, że jakieś sandałki, które będą miały regulację szerokości w palcach, bo inaczej to będzie za duże ryzyko, że but nie będzie pasował. Poza tym.. mały mierzył 2 buty z Ecco (nie planowałam w ogóle butów tej firmy, ale jakaś kobitka w sklepie powiedziała, ze mają tam przeceny czy promocje, to poszliśmy).. w 1 but o odpowiednim rozmiarze syn w ogóle nie wcisnął nóżki, a drugi but był koszmarnie sztywny.. czyli dla mnie to odpada. Więc na Twoim miejscu nie kupowałabym absolutnie butów teraz na jesień czy zimę.. możesz nie trafić z rozmiarem, szerokością, wysokością buta... potem będziesz się wściekać.. bez sensu.

Gość gość
To nie jest dobry pomysl.