Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam 6 miesięcznych dzieci chodzi o jedzenie

Polecane posty

Gość gość

mamy ile i co jedza wasze dzieci? Moja córka ma 6 miesięcy i wypija co ok 2,5-3,5 godziny 120-130 ml bebilonu ( wcześniej piła więcej ale rzadziej jednak gdy zaczeły jej wychodzić ząbki bywały dni że nie miała apetytu i od tamtego czasu pije mniej ale częściej ) i zjada warzywa, co drugi dzień warzywa z mięsem. Czasem gotuję jej sama czasem daję słoiczki. W zalezności do tego co jej daję zjada cały mały słoiczek albo 3/4. Czasem zje ok 15-16:00 deserek w postaci owoców ale nie przepada za nimi. Czasem zamiast owoców daję jej kaszkę ryżowo kukurydzianą na wodzie, ale też za dużo jej nie zje ok 30-60 ml. Po innych kaszkach bardzo bolał ja brzuszek więc jej nie daję. Nie wiem czy dawac jej te obiadki 2 razy dziennie czy jeszcze nie.Zaczęła jesć inne rzeczy niż mleko ponad miesiąc temu bo wcześniej nie chciała....jak to jest u was?

Gość gość
up

Gość gość
Córka je tak 7-8 / 180 ml mm z kaszka manną glutenową 11-12 /ok.100 ml mm 14 obiadek z mięsem lub rybą (zjada słoiczek 130 dag.) 16 sok przecierowy ok. 60-80 ml do tego dodaję wody tak do 100 ml. lub 1/3 słoiczka jakiegoś owocu 18 180 ml mm 23 180 ml. mm z kleikiem W przyszłym tygodniu chcę zastąpić drugie sniadanie 100 ml mmok. południa kaszka jaglana z owocem.

Gość gość
To ja wyżej. Jeśli nie lubi owocow (moja też nie przepada) to podaj sok przecierowy bez cukru np. Hipp,Gerber albo Bobofrut,a owoce dodaj do kaszki ;-)

Gość gość
dzięki za radę. Córka wypija jeszcze codziennie ok 60-90 ml herbatki hipp

Gość gość
Moja tez pije herbatki Hipp 1-2 dziennie . Rano 100 ml,a czasem też i popołudniu ok. 40-50.

Gość gość
Moja tez pije herbatki Hipp 1-2 dziennie ok.100-150 ml ale bardzo słabej. W sumie to pije dużo bo i wode i herbatkę i sok.

Gość gość
bo czasem wydaje mi sie, że inne dzieci jedza więcej pokarmów innych niz mleko ale córka tak jak pisałam późno zaczęła je jeść. Zaczęłam jej dawac po 4 miesiącu ale przez prawie miesiąc nie chciała buzi otwierać :)

Gość gość
up