Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Auriska

Fotelik czy od razu podstawka

Polecane posty

Gość Auriska

Witam. Co dla 3-letniego dziecka - fotelik do 36kg czy wystarczy podstawka 15-36kg? Doradźcie.

Gość gość
oczywiście ze fotelik.

niedługo juz przestana produkowac podstawki i mozliwe że zmienia sie przepisy bo juz jest sporo zamieszania w okół tego. Lepiej wyłozyc na fotelik i miec spokój a nie potem na szybko dokupować jak sie prawo zmieni. Pozatym zamieszanie nie bez powodu - pasy nie chronia dobrze dziecka, tylko szelki. Mam 160 cm wzrostu i z tego co czytałam nawet mnie pasy nie chronią w pełni.

Gość elciaaaaaaa
Tak to prawda , zadnej podstawki tylko fotelik radzę

Gość gość
Fotelik, za 300-400zł już kupisz bezpieczny romer kid, maxi cosi czy recaro milano. Mój brat wozi syna na podstawce praktycznie od 3 urodzin, jak przysnie głowa mu wisi, nie mówiąc już o bezpieczeństwie to nawet to nie wygodne. Moja ma 3,5 roku i nadal jeździ w foteliku do 18 kg. Jeszcze trochę i będziemy musieli zmienić.

Gość gość
Jak dla mnie tylko fotelik. Moj syn niedlugo konczy 6 lat i jezdzi w foteliku z pieciopunktowymi pasami, fotelik rosnie razem z nim bo jest to juz trzeci rozmiarowo fotelik jaki kupilismy i ten juz posluzy do konca. Zaglowek sie wysowa a pozniej moge ten sam fotelik uzywac z pasami samochodowymi. Oczywiscie kazdy sam decyduje ale fotelik zdecydowanoe bezpieczniejszy niz sama podstawkq i pasy samochodowe ktore u trzylatka zapewne sa na szyji a nie na klatce piersiowej

Oczywiście, że fotelik. Nie rozumiem jak można w ogóle sie zastanawiać :o Dziwię sie, że te podstawki są jeszcze legalne, jak dla mnie ludzie wożący w tym dzieci dbają tylko o to, żeby nie dostać mandatu, a nie o dobro i bezpieczeństwo dziecka

Gość gość
Jedynie tak podstawka dla dziecka starszego, może od 10 lat. Tak mi się wydaje, mam 11 letnią siostrzenice, nie chce fotelika, a nie ma jeszcze 150cm.

Gość gość
dziecko nie ma nic do gadania, co to za tekst że nie chce fotelika? Tylko fotelik, nie daj się nabrać na ten "cud" jakim jest podstawka