Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wuwunion

tfls a przygotowanie do CPE

Polecane posty

Gość wuwunion

szukam szkoły gdzie mnie przygotują do egzaminu CPE, gdzie mogę taki mieć? słyszałem od kolegi który chodzil do szkoły TFLS, tylko że oni mają zajęcia w śródmieściu a ja raczej wolę coś na bielanach....:( z drugiej strony maja kursy juz za 729 zł

Gość gość
a może zadzwoń do speak up? oni chyba też do tego przygotowują i są atrakcyjni cenowo dodatkowo mają zawsze jakieś promocje no ale przede wszystkim super lektorzy którzy uczą z pasją i stawiają na indywidualne podejście do ucznia a nie lecą szablonowo

Gość gość
Najlepiej wybierać szkoły, które są długo na rynku i mają już jakąś renomę. Według mnie TFLS wiedzie tu prym. Szkoła prowadzi takie kursy w oparciu o bardzo skuteczną metodę. Struktury i ćwiczenia egzaminacyjny prowadzi lektor polski z odpowiednim oczywiście doświadczeniem i przygotowaniem, natomiast nativ zajmuje się wymową oraz wzbogacaniem słownictwa. Moim zdaniem takie zajecia duzo wnoszą. Przed właściwym egzaminem przeprowadzany jest gratisowo "Mock Test", czyli egzamin próbny. Wygląda tak samo jak ten końcowy, pomaga w poprawieniu tego co jeszcze dobrze nie potrafimy. Polecam

Gość gość
W Warszawie wybór szkół jest rzeczywiście ogromny, konkurencja duża. Dla mnie bez wątpienia najskuteczniejszą placówką jest akredytowana przez ministerstwo placówka TFLS. Po krótkim czasie opanowałam różne aspekty języka, przygotowałam się do egzaminu B2 na studiach. Kursy prowadzone są w małych grupach dzięki czemu wyprostowały moje braki w zakresie gramatyki mówienia, słuchania i pisania

Gość gość
Żeby przygotowac sie do cpe proponuje duzo czytać i oglądać TV w obcym języku oprocz tego dobrze jest tez zapisac sie na kurs do jakiejś szkoły jezykowej która specjalizuje sie w przygotowaniu do egzaminów. Faktycznie w tym jest dobra szkoła TFLS , nie moge zaprzeczyć jesśli ktoś szuka szkoły w Warszawie.

Gość gość
empik ma specjalne kursy. fajne

Gość gość
Dobrze przygotowują tam ( w tfls) i bez problemu zdajesz egzamin.

Gość gość
Ja chodziłam do szkoły TFLS w Warszawie. SZkoła TFLS i Metodyści są chyba najbardziej znanymi i najstarszymi szkołami w Warszawie Zajęcia mają w centrum w 5 lokalizacjach do wyboru. Przed podpisaniem umowy jest spotkanie z metodykiem, który profesjonalnie potrafił określić mój poziom znajomości języka oraz zaproponował odpowiednią grupę. Zajęcia miałam 2 razy w tygodniu w poniedziałki i środy po 2 godziny lekcyjne oraz dodatkowo w piątek konwersacje z nativem. Ciekawie prowadzone zajęcia i dużo dodatkowych materiałów których nie znajdzie się w książkach. W grupie miałam 5 osób co sprzyjało nauce. Były testy sprawdzające jak też mock exams przydatne przed egzaminem który zdawałam. Proponuję wejść na http://szkoly-jezykowe.com/ gdzie prowadzony jest ranking najlepszych szkoł

Gość gość
Tez tak uważam, szkoła tfls i metodysci to najstarsze szkoły, klasyka tak jak uniwerek. Tylko te szkoły tak faktycznie się liczą i jak powiesz komuś że masz certyfikat ze szkoły TFLS to nikt Ci go nie zakwestionuje bo wszyscy wiedzą że za tym idze wysoki poziom i jakość którą mają od wielu lat. Gdzie mają certyfikaty jakości Cambridge ESOL, Akredytację Kuratorium Oświaty, ETS TOEFL, BRITISH COUNCIL oraz wiele innych

Gość gość
Osoby które chodziły do szkoły TFLS wiedzą że tam trzyma się poziom oraz że uczą tam tylko wykwalifikowani lektorzy z wieloletnim stażem oraz ze na zajęciach często są prowadzone hospitacje i stały nadzór metodyczny nad zajęciami. Dlatego to wyróżnia TFLS od innych małych szkół gdzie uczą studenci. Proponuję wejść na http://szkoly-jezykowe.com/ gdzie prowadzony jest ranking najlepszych szkoł

Gość gość
też duzo czytałam na forum www.szkoly-jezykowe.com na temat tej szkoły. Moja koleżanka chodziła na FCE i była zadowolona więc pewnie ja tez tam pójdę.

Gość gość
Świetna sprawa. Mnie przygotowali i bez problemu zdałam. Było warto :)

Gość gość
Wiadomo ze Tfls trzyma poziom

Gość gość
Tak, w tfls maja taki specjalny kurs przygotowujący do cpe. Bardzo wysoki poziom i świetna lektorka. W grupie 4 osoby co tez jest dodatkowym plusem.

Gość gość
Mnie tez tam przygotowywali . Polecam tylko i wyłącznie szkole TFLS . Maja wysoka jakość nauczania i renomę