Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość depresyjna żona

Zachorowałam, a mąż ma do mnie pretensje

Polecane posty

Gość depresyjna żona

Jak w temacie. Nie będę się rozpisywać za bardzo. Około 6 lat temu miałam ciężkie przeżycia, z którymi nie do końca sobie poradziłam. Straciłam bliską mi osobę. Z powodu traumy żyję w ciągłym strachu o swoją rodzinę, panicznego, chorobliwego strachu. W końcu nie mogłam już tego wytrzymać i poszłam do psychiatry. Ten stwierdził nerwicę depresyjno-lękową i zapisał mi leki. Mąż był przeciwny mojej wizycie u psychiatry, a jak już poszłam to się na mnie niemal obraził. Twierdzi, że każdy ma problemy i to nie powód, żeby się faszerować psychotropami. Jak mam mu wytłumaczyć, że to, co się ze mną dzieje to choroba, a nie normalne problemy?

Gość gość
bez obrazy, ale masz męża idiotę.. niestety syty głodnego nie zrozumie, jeśli ktoś nie odczuł tego na własnej skórze a do tego nawet nie próbuje zrozumieć..ech

Gość gość
Ja tez sie lecze, lekarz mi powiedzial ze zaden zdrowy czlowiek nie zrozumie kogos z depresją, masz meza glupiego ale zrozumial by cie tylko czlowiek chory na to samo co ty. Zycie jest brutalne, ode mnie z powodu choroby odeszly dwie kolejne partnerki, leki musze brac do konca zycia aby nie bylo nawrotu i nie odeszla trzecia. Mimo ze cie rozumiem to twojego meza nikt nie przekona zeby sie zmienił. On zyje swoim rytmem niestety i nie sadze by nagle sie zmienił.