Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wafffelki

Kaszka Bobo Vita ryzowa a 6 miesieczne dziecko?????????

Polecane posty

Gość Wafffelki

Witam mam takie pytanie w sprawie kaszki bobo vita poniewaz na opakowaniu pisze aby podawac najlepiej jedna porcje dziennie hmm a ja dodaje kaszke do kazdego mleka malej czyli co 3-4 godziny po 150ml !? tak samo robilam mojemu synowi.. czy wy tez tak robicie?no bo jak niby mozna podawac 6 mies dziecku samo mleko ?przeciesz by sie nie najadlo tak jak my sama zupa;)

Gość To ja ta od ojca
Nie dawaj bobovity bo jest do d**y, lepsza Nestle, ta z bobovity śmierdzi i nie ma zamkniecia powtornego i zapachy z kuchni wlażą do pudelka i wilgoc. Ni e polecam

Gość Wafffelki
dzieki za rade;) :) moja mala bardzo ja lubi szczegolnie Malinowa:) raczej samego mleka by mi juz nie wypila heh;)

Gość gość
ale do mleka chyba nie sypiesz takiej ilosci kaszki co do jej przygotowania na gesto do podania lyzeczka? 6miesiecznemu dosypuje sie po 2 zyzeczki do mleka wiec mysle ze z calego dnia (o ile dajesz te zalecane 3-max4 mleka) wyjdzie jakby jedna porcja do przyrzadzenia z opakowania.

Gość Wafffelki
jak u was wyglada menu 6 miesiecznych skarbow:)??? u nas : 6.00-7.00 : mleko do tego 2 lyzki kaszki bobo vita 9.00-10.00: sloiczek (ziemniaczki,miesko,warzywka ) 11.00-12.00:mleko plus 2 lyzki kaszki bobo vita. 13.00-14.00:zupka (warzywa z miesem i ziemniakami) 15.00-16.00:mleko plus kaszka 18.00-Kapiel codziennie! 19.00:mleko plus kaszka i do spania:):) myslicie ze w miare dobre menu???

Gość Wafffelki
aha no to tak wychodzi do ja dodaje max 2 lyzki do 150ml mleka

Gość gość
no to jest ok, a jesli myslisz o wprowadzenie glutenu, to do ktoregos mleka zamiast ryzowej dosypuje sie powoli manny. i wtedy ta ryzowa nie jest kuz na pewno przedawkowana :)

Gość Wafffelki
prosze napiszcie wasze menu pol rocznego szkrabka :) bo nie wiem czy mala nie ma za duzo mleka i kaszki a za malo warzyw i owocow hmm owocow to wogole praktycznie nie chce jesc:( najbardziej lubi zupki w stylu warzywa,ziemniak,miesko lub rybka

Gość gość
a owoce? bo widze dajesz dwa razy "obiad" a zapominasz o owocach. z tego c o wiem dla takiego polroczniaka powinno sie tez podac raz dziennie jakas kasze na mleku nastepnym (tu pasuje wlasnie taka mleczno-ryozwa, te po 6 miesiacu zawieraja mleko nast.) albo jakis mleczny deser.

Gość Wafffelki
dodam tez ze moja mala nie toleruje plynow tzn nie pije nic poza mlekiem z kaszka. :/ pamietam ze moj synek pil a Ona jak miala 2-4 mies pila a teraz nic kompletnie!

6:00 mleko 150ml (nie zagęszczam niczym) 10:00 kasza na gęsto 120ml 14:30 ok.160g obiadu, czy to zupa na gęsto czy cokolwiek warzywno-mięsnego 18:00 owoce zagęszczone kleikiem, biszkoptami itp. 21:00 mleko 150ml zagęszczone kleikiem Czasami obudzi się jeszcze w nocy na 150ml mleka bez zagęszczania.

Gość Wafffelki
daje 2 razy obiadek poniewaz owowce londuja w koszu! bo nie chce ich jesc :( a obiadki ze smakiem zjada

Gość gość
a gdzie owoce? rano zamiast sloika mozesz jej podawac jogurt naturalny z owocami i tej kaszki tez jak dla mnie za duzo - nie wspomne o tym ze sa bardzo slodkie (ja robilam zwykla manne czy kasze ryzowa i dodawalam sama owoce - o wiele zdrowsze i smaczniejsze) a poza tym na wieczor gotowalam jej owsianke i spala do 8 rano

Gość gość
zadnych owocow nie lubi? jakos mi sie nie chce wierzyc. Probuj az znajdziesz takie, ktore lubi. A im wiecej smakow sprobuje poki jest mala tym wiecej rzeczy bedzie jadla jak bedize starsza. moja ma 4 lata i praktycznie nie ma zadnego warzywa czy owocu, ktorego by nie lubila ale jak skonczyla 6 miesiecy to dawalam jej wszystkie warzywa i owoce nie patrzac na zadne tabele zywienia (tu gdzie mieszkam sie ich nie stosuje)