Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do ktorego miesiaca kapalyscie dziecko co drugi dzien

Polecane posty

Gość gość

w szpitalu tak zalecili,zeby nie zmywac flory bakteryjnej..

Gość gość
Mi zalecili kapać co 3 miesiace, ale ja jestem madrzejsza i kapie co pół roku, żeby ta flora się nie zmyła.

Gość To ja ta od ojca
Ja kąpę codziennie i dziecko m a7 miesiecy

Gość gość
Pierwsze dziecko mylismy codzienie. Drugie myjemy co 3-4 dni. Ma juz rok. 3 latka zima tez co 3-5 dni. Latem codziennie bo byl caly w piachu:)

Gość gość
A sami też sie kapiecie co 3 dni? Bo ja też myślę ze co pół roku spokojnie wystarczu

Gość gość
Od żadnego... Jeszcze przy noworodku bym przemyślała gdyby nie ulewał, nie robił kup takich że czasem pod pachami były, i nie miał delikatnej skóry którą trzeba emolientem nawilżać. Ale moje dziecko jednak nieraz do połowy obsrane było a dekolt cały zapluty zwróconym mlekiem, blee... ale wiem, według zasad higieny z kafe powinnam mu umyć tylko dekolt, pupę, genitalia i ew. kawałek pleców, reszta się nie brudzi ;)

Gość gość
Zapytaj lekarza to kazdy ci powie ze codzienna kapiel to nic dobrego.

Gość gość
Od początku kąpałam codziennie tak jak zalecili w szpitalu a nawet gdyby powiedzieli,ze co drugi to i tak zrobiłabym po swojemu.Dzięki temu nie było problemu z wieczornym zasypianiem bo wiedział,że codziennie po kąpieli jest spanie.Taki rytuał.Ludzie opamiętajcie się.A ta co kąpie co 3-5 dni to mam nadzieję,że żartuje bo aż mi się skóra zjeżyła:)

Gość gość ze Szwecji
A mnie zagranicą (Skandynawia) również kazano nie przesadzać z myciem, co drugi dzień wystarczy. Położna zabroniła używać emolitetów i dużej ilości kosmetyków, tylko bezzapachowe szare mydło i zasypka w okolicach intymnych. Mnie również nie wolno używać kosmetyków zapachowych, ze wzgl. na karmienie.

Gość gość
ja tak jak gosc ze szwecji. Kapie co 2 dni i nie uzywam nadmiaru kosmetyków. Tylko jeden delikatny zel do mycia niemowlat, nie stosuje zadnych oliwek, kremikow, balsamow

Gość gość
ja na początku kąpałam codziennie żeby zrobić z tego rytuał i by dziecko szybciej rozróżniało noc od dnia. Poza tym było lato (pierwszą córką wiosna) więc nie wyobrażam sobie spocone dziecko, któremu się z raz ulało położyć SPAĆ NA BRUDASA! Po kąpieli człowiekowi się dużo lepiej śpi.

Gość gość ze Szwecji
Ciekawe podejście z tym rytuałem, nie pomyślałam o tym

Gość gość
gość ze Szwecji- dobra sprawa z ty7m rytuałem. Stosowała to moja mama, moje wszystkie siostry i żadna nie wie co to są nieprzespane noce powyżej 3 m-cy (ja akurat miałam tyle szczęścia, że to w ogóle ograniczyło się do miesiąca w obu przypadkach). Oczywiście to nie zasługa samej kąpieli a zapewnienie dziecku poczucia bezpieczeństwa poprzez ustalone pory na jedzenie, spanie, zabawę itd. Dziecko szybko łapie co jest po czym i dzięki temu jest spokojniejsze, mniej płaczliwe ;)

Gość gość
ja do dziś tak kąpię. córka ma 19 mies. w okresie letnim (lipiec/sierpień) kąpałam codziennie.

Gość gosc z USA
Wykapalam moja coreczke porzadnie pierwszy raz po 2 tyg po porodzie. Przed ta pierwsza prawdziwa kapiela mylam Ja oczywiscie ale nie byla zanuzana w wodzie calkowicie. Ma juz dwa latka I kapie Ja codziennie, porzadnie myjac Jej wlosy.Nie jest to podobno zdrowe dla skory aby kapac sie codziennie gdyz skora sie wysusza itd...ale taki maluch po jednym dniu w pieluchach I na placu zabaw jest czarny jak swieta ziemia...Nie wyobrazam sobie polozyc dziecka w czysta posciel bez kapieli!! :-)