Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieczenie okolic intymnych w 10 tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem w 10 tygodniu ciazy, biore luteine dopochwowa i on 2 dni delikatnie piecze mnie wejscie do pochwy, w sumie nie samo wejscie ale jakos na zewnatrz tak, uprzedzano mnie ze od luteiny podawanej dopochwowo moga wystapic infekcje ale ja nie umialam zniesc smaku doustnej, czy macie moze jakies sprawdzone delikatne kosmetyki do podmywania dla kobiet w ciazy, lub wiecie co nalezy jesc, wiem ze zurawine i witamine c, wizyte mam 12 marca niechce znowu isc do lekarza bo wizyte mialam dwa tygodnie temu, tydzien temu w dniu przewidywanego okresu krwawilam to tez bylam i wtedy wlasnie dala mi ta luteine i niechce tak co tydzien latac do tego ginekologa, jak zagladam lusterkiem to w srodku wszystko wyglada ladnie, nie ma zadnych bialych nalotow ani nic mnie to tak na zewnatrz bardziej piecze, prosze doradzcie cos

Gość gość
Czy ktos moze pomoc?

Gość gość
Irygacje z jogurtu naturalnego polecam- mistrzostwo świata! Można w ciąży

Gość gość
Bardzo dziekuje a moglabys opisac szerzej dokladnie co i jak robic :)

Gość lilka 99
Jogurty owszem ale do jedzenia, to zawsze jest z pożytkiem dla organizmu, natomiast podmywanie sie nimi jest jak dla mnie bezcelowe, bo bakterie w nim zawarte są inne niż te bytujące w pochwie. Lepiej jest zaopatrzyć sie w probiotyk ginekologiczny i jego stosowac. Ja w ciąży stosowałam Lactovaginal, jest bezpieczny dla ciężarnych i skutecznie chroni przed infecjami lub provag żel, jeśli juz masz dośc globulek dopochwowych, zmniejsza świąd i pieczenie.

Gość gość
Irygacje robisz tak, ze kupujesz np strzykawkę (ja uzywałam takiej jak sie dzieciom syropy daje :D ) i wstrzykujesz ten jogurt. Wielu lekarzy i połoznych poleca ten sposób, bo jest naturalny a działa bardzo skutecznie- dużo lepiej niż probiotyki ;)

Gość gość
Z tym jogurtem to bardzo zły pomysł. Szczepy bakterii jogurtowych są korzystne dla flory jelitowej a nie pochwowej, dla pochwy są obcymi bakteriami które mogą zniszczyć resztki pałeczek kwasu mlekowego czyli tych które są właściwe dla pochwy . To dowiedziałam się od swojego ginekologa. Najlepiej byłoby iść jednak do lekarza i zapytać o krem lub maść na bazie nystatyny do smarowanie zewnętrznego . Clotrimazol przeciwgrzybiczo też można ale od 12 go lub 13go t,c bo jest wskazany od drugiego trymestru.

Gość gość
Ona prawdopodobnie ma grzybicę warg sromowych i przedsionka pochwy i wyleczyć to można tylko maścią przeciwgrzybiczą a nie jogurtem! Jak teraz zacznie wstrzykiwać coś strzykawką to naniesie grzyba dalej w pochwę i grzybica pochwy gotowa która zresztą i tak jest nieunikniona jak zaniedba ją już teraz na początku.

Gość gość
Jak bakterie to tylko pałeczki Doderleina lub Lactovaginal bo tam są bakterie pochwowe a nie jakieś szczepy bakterii jelitowych z jogurtu. Jogurt jest dobry jako maseczka na twarz bo regeneruje płaszcz lipidowy skóry i naturalne ph 5,5 a nie pochwy która ma 3,6 czyli niższe , bardziej kwaśne które jogurt może bakteriami jedynie przyniszczyć. Jak piecze i swędzi to grzybica i jogurt tylko to jeszcze bardziej zapaprze a tu potrzebny jest clotrimazolum i ginekolog ktory na to zezwoli.