Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wekowane zupy...poradźcie proszę

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy, wyjeżdzam z dzieckiem na kilka dni, chcę córce zawekować trzy zupy w słoiczkach. Tylko zastanawiam się jaką mają trwałość takie zupy, tzn. ile może stać w lodówce taka zawekowana zupa np. rosół, pomidorowa i ogórkowa??? Podzielcie się doświadczeniem proszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
upup

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak gotowałam moim dzieciom obiadki to z reguły wychodziły 2-3 słoiczki i bez wekowania zawsze wytrzymały w lodówce na kolejne dni. Myślę, że jeśli je zawekujesz ( mam na myśli że zagotujesz słoik aby zaciągnął) to spokojnie kilka dni w lodówce wytrzyma. Chyba że masz możliwość zamrożenia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja wekuje wszystkie zupy, ktore gotuję. W lodówce stoją do dwóch tygodni, dłużej nie próbowałam trzymać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja po prostu zakręcam na gorąco (zaraz po zagotowaniu) i przykrywka zaciąga. Trzymam w lodówce do dwoch tygodni max i nigdy się nie zepsuła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×