Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzikkkk1

Jaki fotelik wybrać 9 do 36 kg do 500 zł?

Polecane posty

Gość Madzikkkk1

Witam , chcemy kupic dla naszej rocznej córeczki fotelik od. 9-36 kg który by był w miarę bezpieczny i niedrogi. Czasy sa ciężkie i chętnie jak bym miała to i wydała bym na fotelik i 2 tys ale niestety musze kupic cos tańszego do 500 zł i tak mało jeździmy więc prosiła bym o pomoc w wyborze fotelika. Trochę szukałam i ciekawe wydają mi sie fisher price i -max sp ( w sumie co to ten sp?) No i babysafe premium ( wyglada jak podróbka recaro a na żywo wyglada bardzo porządnie) Co o nich myślicie?

Gość gość
po pierwsze nie kupuj fotelika 9-36 bo nie jest wygodny dla dziecka. Kub 9-18 starczy na długo i dopóki nie wyrośnie uzbierasz sobie na następny. Chociażby odkładając do skarbonki po 10zł/mc

Gość gość
Te fisher price, nania itp to nie mają dobrze rozkładanego oparcia. Ale jeśli już to wybierz nanie, ma 3 punkty bezpieczeństwa. A ten drugi co napisałaś, to chyba nie ma testów. Jeszcze widziałam espiro kappa za 400, fajnie wygląda. Ma pozytywną opinię matki i dziecka, i przeszedł polskie testy zderzeniowe pimot czy jakoś tak. Zobacz go sobie, mi się podoba, ale moja jeździ nadal w foteliku do 18 kg mimo że ma prawie 4 lata.

Gość Madzikkkk1
Te opinie matki i dziecka słyszałam ze sa nic nie warte.:( a ten niania i fisher price to ten sam producent . Tez ma 3 gwiazdki. A co z tym babysafe? Mało o nim opini a wydaje sie byc porZadny i wygodny, ten fisher price moze i porządny ale wydaje mi sie mniej wygodny

Gość gość
Ja bym wolała kupić porządny i bezpieczny fotelik do 18 kg, a za 2 lata zmienić na większy. Przez ten czas przecież dasz radę uzbierać 400zł.

Gość gość
moj syn dzis skonczyl 16mcy pod 4mcy wozimy go w foteliku maxi cosi rodi 9-18kg,znajomy sprzedawca nam polecil,bedzie sluzyl min 2lata,nasz maluvch tez jest wysoki,dobrze mu sie w nim siedzi,fotelik jest wysoki,swietnie wszystko widzi,kosztowal ok 550zl,naprawde polecam Ktos tu madrze podpowiada by nie kupowac od 9-36kg,to samo nam doradzano ale zrobicie jak uwazacie

Gość gość
Ja dla synka miałam foteli Nania Cosmo 0-18kg. Bardzo fajny fotelik z rozkładanym oparciem więc dziecko wygodnie sobie może spać podczas podróży. synek zaczął w nim jeżdzić jak skończył 4 mies. Dopiero niedawno zmieniliśmy mu fotelik na podkładkę bo są one od 15 kg. synek ma 4,5 roku i waży 17kg. Myslę Autorko, że taki fotelik w zupełności wystarczy :)

Foteliki 9-36 nie są odpowiednie dla rocznego dziecka. Mają wkładkę ale co z tego? Gdy dojdzie do wypadku to kopuła fotelika ma chronić dziecko, a nie miekka wkładka, która wtedy na nic się nie zda. Po za tym dziecko w tym wieku powinno jeździć jeszcze tylem do kierunku jazdy. Jak nie masz pieniędzy to kup coś używanego lub tańszego. Np. Maxi Cosi Mobi jest tyłem do kierunku jazdy i można kupić za 800 zł nowy. Rozumiem brak pieniędzy i chec oszczedzania, ale tu chodzi o bezpieczeństwo Twojego dziecka... Dołóż 300 zl teraz kup fotel tylem do kierunku jazdy, i zbieraj od tego czasu po 50 zl na miesiąc czy mniej nawet i uzbierasz w 2-3 lata na fotel 15-36 gdy dziecko wyrośnie z 9-18.

Gość gość
Nastepna, ktora kosztem bezpieczenstwa dziecka oszczedza kase :/ * Wejdz na fotelik.info i poczytaj wyniki testow zderzeniowych. Tych fotelikow, ktorych nie ma na liscie nawet nie bierz pod uwage, chyba ze nie kochasz swojego dziecka...

Gość gość
Sluchajcie ja kupiłam taka podkaladke pod sam tylek dla kilkulatka i ostatnio podczas jazdy zauwazylam ze on dosłownie lata zapięty w ten pas a ma 23kg i postanowiłam zacisnąć żeby ale kupic jakiś porządny zabudowany fotelik podkładki sa gowno warte moim zdaniem.

Gość gość
Bo te podupniki zabezpieczają tylko przed mandatem.

Gość zupkachińska
Podkładki to tylko metoda na zysk dla producentów... nie znam osoby, która by była zadowolona z takiego rozwiązania i po czasie nie dostrzegła że to był zły wydatek. Fotelik można kupić używany albo na promocji czy w jakimś outlecie, mnóstwo sklepów internetowych ma fajne promocje, zobacz choćby na www.babyshopwawa.pl - widziałam coś ostatnio z tego sklepu w fajnej cenie :)