Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze maluszki od razu przyssały się do smoczków? czy minął jakiś czas ?

Polecane posty

Gość gość

mój mały ma 3 miesiące i nie przepada, myślałam, że może kształ nie pasi mam z canpolu, dziś kupiłam z lovi to samo pluje..weźmie tylko w wózku i do lulania..a tak nie chce pluje..

Gość gość
Moje dziecko od urodzenia wypluwalo smoczek,dlatego odpuscilam i nie daje wcale,za to na okraglo wisial na cycu.W szpitalu byl jedynym na sali bez smoka.Wydaje mi sie,ze jak od razu nie zalapie to pozniej tez nie bedzie chcialo...

Gość gość
moja córka ma 2,5 miesiąca, i mam to samo.. Nie chce smoczka wcale,nawet na chwilę, pluje nim dalej niż widzi :D próbowałam różnych firm, ale to nic nie zmieniło. Karmie piersią i wydaje mi się że to zaspokaja jej potrzebę ssania. Potrafi zasnąć bez piersi więc nie jest źle.

Gość gość
to prawda, co powiedział gość wyżej - jak mały nie załapie od razu to potem już go nie będzie potrzebować. Moja córeczka w szpitalu nie chciała w ogóle smoczka, była bardzo spokojna, ciągle spała. Neonatolog powiedziała Nam, że jak dziecko nie chce to żeby nie dawać. Dzisiaj moja córcia ma 6 miesięcy i w ogóle nie używa smoczka :)

Gość gość
Mój syn ma również 3 mieś, i nie chce smoczka . Od urodzenia nie chciał, wypluwał go. Teraz pomału chciałam go przyzwyczaić do butelki i lipa, też nie chce. Ryczy i pręży się, nawet jak jest głodny. Nie wiem co robić, bo niedługo chcę go odstawić od piersi muszę wrócić do pracy , a nie chciałabym z mlecznymi cycami chodzić do pracy :) Może macie jakiś sposób?

Gość gość
moich dwóch chłopców wychowałam bez smoczka, wypluwali smoczek a mi do głowy nie przyszło, że kształt im może nie odpowiadać- stwierdziłam tylko, że nie mają potrzeby i się okazało, że smoczek jednak nie jest najważniejszym atrybutem niemowlaka, nie musi go mieć