Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża po cesarce problem?

Polecane posty

Gość gość

czy ktoraś z was miala problem z zajsciem w ciąże po cesarce?

Gość gość
Nie, wręcz przeciwnie:)

Gość gość
gosciu 19:54 to byl strzał za 1 razem? pytam bo mam zamiar niedlugo zaczac sie starac a slyszalam ze bywaja z tym problemy :((

Gość gość
nie, a mam już swoje lata

Gość gość
to ja z 19:54, tak za pierwszym razem.

Gość gość
ja hmm staraliśmy się 8 miesięcy ale wina była z mojej strony-anemia i niedobory żelaza,ale problemu większego nie było po poprawieniu morfologii

Gość gość
wręcz przeciwnie, nie wiem jak to się stalo, a o pierwsze dzieck ostaraliśmy się długo

Gość gość
Ja o pierwsze dziecko starałam się cały, równy rok, po cesarce po pięciu podejściach starań udało się kolejny raz.

Gość gość
ja nie wiem czy wy jesteście w ogóle poważne... Wiecie ile czasu goją się szwy wewnątrzmaciczne ? Rok czasu minimum! Która zdrowo myśląca kobieta zdecyduje się na drugą ciąże przed upływem tego roku ? Wiedząc, że grozi jej : rozstąpienie szwów i krwotok wewnętrzny ??? Wiecie chyba o tym, że po cesarce jest planowa cesarka ? A więc niezagojona jeszcze macica, będzie musiała rozciągnąć się ponownie do rozmiarów małego dziecka, a potem jeszcze zostać ponownie przecięta. Dla mnie to dramat i zagrożenie życia matki. Mój ginekolog wyraźnie mi tłumaczył, ciążą po cesarskim cięciu do roku czasu jest bardzo niebezpieczna!!!!!!!!!!

Gość gość
gosc 9;48, czy ty umiesz czytac zw zrozumieniem???

Gość gość
problem może być przy zrostach itd które mogę utrudniać zajście w ciąże itd - ale osobiście nie spotkałam się z takim problemem -sama zaczyma się starać i zobaczymy jak szybko się uda

Gość gość
a po jakim czasie zaczełyscie starania? ja poprzednie dziecko stracilam w wyniku komplikacji okoloporodowych, ciąża zakonczyla się cesarka i córeczka zmarła, bardzo chcialabym starac sie o następne ale minely dopiero 4 miesiace, w marcu idę na kontrolę blizny,

6 lat po cc sie staralismy i w pierwszym cyklu juz ciąza :)