Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlak śpi na brzuszku

Polecane posty

Gość gość

Mój 6 miesięczny synek od jakiegoś czasu zasypia na boczku, mija chwila i leży na brzuszku. Gdy mocniej zasnął delikatnie kładłam Go na plecki ale to nic nie daje bo zaraz przekręca się na brzuszek. czytałam, że tak maleńkie dzieciaczki nie powinny spać na brzuszku. To prawda?

Gość mama0987654321
Moja córcia ma 8 miesięcy i jest to samo. Pierwszy raz jak poleżała dłużej na brzuchy to tak jej się spodobało, że inaczej już nie zasypia

Gość gość
mój od urodzenia spi na brzuszku jak tak lubi twoj to daj mu spokoj:) wcześniaki tylko tak śpią widzialam w szpitalu

Gość gość
Moja odkad nauczyla sie sama obracac jak miala 3 miesiace ciagle spi na brzuchu i nic jej nie jest aa rok

Gość gość
Jak dziecko potrafi sie samo przekrecic to sobie poradzi. To nie jest taki maluszek,ludzie. NIe powinno sie klasc bez nadzoru na brzuszku dzieci ktore ledwo glowke podnosza,bo nawet te ktore juz to sprawnie robia sobie poradza. Ja spalam od urodzenia na brzuchu i do dzis to moja ulubiona pozycja do spania. Inaczej nie zasne i w zaawansowanej ciazy to byla tragedia:P

Gość wifigdańsk
podobno noworodki nie powinny spac na brzuszku a 6msc to juz nie taki "maleńki dzieciaczek". skoro sam sie przekreca to daj mu tak spac.moja tez nieraz zasypia ale zdecydowanie woli na pleckach,kazde dziecko jest inne. ja z kolei uwielbiam na boku. sprawdzaj tylko czy nosek nie jest czymś zablokowany.

Gość gość
nasz synek też uwielbia tak spać, wkrótce kończy 9 miesiąc, a śpi tak chyba od 5, na początku byliśmy przerażeni, ale dał radę :)

Gość gość
Mój syn od urodzenia śpi na brzuszku i dlatego nie ma z tyłu głowy placzczaka tylko kształtną główkę trzeba tylko uważać żeby nic nie blokowało noska i buzi w oddychaniu

6-miesięczniak to już nie takie maleńkie dziecko. U mnie to samo- odkąd córka nauczyła się przekręcać na brzuch, w nocy jakaś tajemnicza siła wciąż ją ciągnie do spania w tej pozycji.. a potem płacz bo nie umie się odwrócić na plecy ;) i tak ileś razy w ciągu nocy :O

Gość gość
moj spal na brzuchu odkad skonczyl 2 miesiace i nauczyl sie przekrecac glowe na boki, dzis ma 15 miesiecy i zyje, lubi spac w przeroznych pozycjach

Gość gość
Mój też śpi na brzuchu praktycznie od urodzenia a ma 5 miesięcy. Doszło nawet do tego, że w wózku na spacerze, też śpi na brzuchu :P