Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Juśka87

staranie o dziecko

Polecane posty

Witam, jestem tu pierwszy raz piszę z problemem jakim sie borykam i czasami nie mogę sobie poradzić emocjonalnie! Pół roku temu wyszłam za mąż, a od 9 lat choruję na cukrzycę insulinozależną, wykryto też wtedy u mnie zespół policystycznych jajników biorę do tej pory tabletki metformax 500, zaczęłam się leczyć w sumie na pcos bo staramy się o dziecko. Byłam u ginekologa przepisał mi duphaston na stymulację ponieważ mam okres ,,regularnie" co dwa miesiące. Po zażyciu tych tabletek przez 10 dni owszem udało się dostałam okres w styczniu lecz w lutym już nie :(( i nie wiem czy lekarz dalej mi je przepisze? wizytę mam dopiero w połowie marca bo czekam na wyniki hemoglobiny od mojej diabetolog bo mam trochę podwyższoną. Dziewczyny pomóżcie czy jest szansa że kiedyś mi się uda strasznie się tym dołuje, wiem że to dopiero pół roku starań ale boję się że przez moją cukrzycę i PCOS nie uda się.

Gość gość
Ja cie nie pociesze. Ja staram sie o dziecko od 5 lat. W tym dwa razy zaszlam ale stracilam ciaze. Wyniki mam bardzo dobre maz tez. A teraz nie udaje mi sie zajsc w ciaze przyzyny niepowodzen nie mozna znalezc bo wszystkie badania wychodza idealnie.

Gość gość
Bardzo mi przykro :( u mnie wyniki ginekologiczne w sumie ok tylko mam trochę nie wyrównaną cukrzycę i to też pewnie na to wpływa. Będę trzymać kciuki za Ciebie żeby w końcu się udało wszystko dobrze :)

Bardzo mi przykro smutas.gif u mnie wyniki ginekologiczne w sumie ok tylko mam trochę nie wyrównaną cukrzycę i to też pewnie na to wpływa. Będę trzymać kciuki za Ciebie żeby w końcu się udało wszystko dobrze usmiech.gif

Gość gość
A jakie badania robilas? Badalas progesteron testosteron lh fsh estradiol prolaktyne tsh? Maz mial badanie nasienia?

Gość gość
My robilismy pelen profil hormonalny, chlamydie mykoplazme ureoplazme candide, toxoplazmoze cytomegalie, kariotyp, nasienie rozszerzone badanie plus posiew, metabolit wit d3 oh25, przeciwciala antykardiolipinowe, antykoagulant tocznia, przeciwciala przeciwjadrowe i przeciw cytoplazmatyczne, przeciwciala przeciwlozyskowe, droznosc jajowodow. To tak w skrocie.

Na razie miałam robione FSH, LH i Prolaktynę z tego co lekarz mówił to nie są złe robi mi usg i inne badania! więc nie wiem? ale widzę że przede mną chyba jeszcze długa droga, a może to po prostu leży bardziej wina po stronie cukrzycy i tej hemoglobiny? mam lekko nie wyrównaną i to też jest ryzyko! w marcu mam wizytę u dwóch lekarzy moich to zobaczę co powiedzą i może mój ginekolog zaleci coś nowego albo dalej ten duphaston.

kup sobie castagnus , moja kolezanka z pcos miala nigdy nie zajsc w ciaze , wpadla po pierwszy opakowaniu ktore bralam na poprawe stanu pcos

Gość gość
castagnus jest bez recepty - działa przy podwyższone prolaktynie - nie wiem czy pomoże u ciebie ale nie zaszkodzi