Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nienawidzę gdy ktoś pyta mnie o to co słychać

Polecane posty

Gość gość

Czuję się zażenowana, szczególnie gdy pyta o to ktoś, kogo słabo znam i niby mam do mnie służbową sprawę.

Gość gość
zgłoś do usunięcia Czuję się zażenowana, szczególnie gdy pyta o to ktoś, kogo słabo znam i niby mam do mnie służbową sprawę. Odpowiedz na ten temat »

Gość gość
a co można odpowiedzieć na tak zdawkowe pytanie? pewnie tylko: OK :D

Gość Policyjna psica wilczurzasta
to przyjedz do ju kej tutaj angole pytaja co 15 minut a jakby mogli to pewnie czesciej by pytali!

Gość gość
ja też tego nie lubię,nigdy nie wiem co odpowiedzieć...

Gość gość
albo alright :D

Gość gość
Ostatnio napisał do mnie pewien gość, z którym łączą mnie czysto formalne kontakty i oczywiście zaczął od "co u Pani słychać?" Poczułam się, delikatnie mówiąc, zirytowana... Co go to, do jasnej cholery, interesuje?

Gość gość
Mówi się "W porządku. A co u Ciebie?" :D W ten sposób przerzuca się pałeczkę. To "Co słychać" jest takie grzecznosciowe i tak naprawdę chodzi o zagajenie, pozdrowienie, a nie o faktyczną odpwoiedz na pytanie.

Gość gość
a po co od razu irytować się. mogłaś mu odpowiedzieć: odpowiem panu na to pytanie kiedy będziemy po dziesiątej kawie. :D

Gość gość
Nie okazałam tego, że mnie to drażni. Odpisałam, że wszystko u mnie w porządku, na co on zaczął wypytywać o moje projekty i studia... Obcy facet, który nie jest dla mnie nikim bliskim, o takie rzeczy pyta...

Gość gość
takie "przerzucanie" dobre jest u anglików, oni wszystko przerzucają, nawet jak się ich pyta: jak się czujesz? to oni zaraz: a ty? idiotyczni ludzie. wiadomo, że nie pytają bo są naprawdę ciekawi, ale po to by jakoś zacząć rozmowę, która i tak z nimi nie ma większego znaczenia bo żeby nawet mieli pełne majty g***a, powiedzą, że słońce świeci :D

Gość gość
Otóż to. Polacy chyba od nich to przyjmują. Ktoś chce niby wypaść na miłego i luzackiego zarazem, a wypada... no cóż, dość fatalnie.