Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zdecydowalismy się na 3 dziecko

Polecane posty

Gość gość

mamy 2 synów po 8 i 5 lat. Wiem że zaraz zlecą się mamuśki obrażające mnie... Otóż opowiem Wam jak to jest ciaza 3 planowana (zakwaszałam organizm, liczyłam przed pierwszymi dniami płodnymi)itd... Z synami czułam się świetnie zero dolegliwości, a teraz mdłości, więcej przytyłam itd (mam dopiero 28 lat) na pierwszym USG wyszła nam córka, teraz na kolejnych syn- jestem załamana zdecydowaliśmy się na dziecko z przekonaniem ze do 3 razy sztuka- ze urodzi się córka :( Całe życie marzyłam o niej, czuję się teraz niespełniona, boli mnie to że już nigdy w życiu nie będę miała swojej córki :( Wiecej dzieci nie będzie ponieważ nie mamy warunków. Niech mamy nie piszą "Ważne ze zdrowe albo innym chorują, inne nie mogą zajść w ciążę)...

Gość gość
masz dopiero 28 lat, może sytuacja się zmieni i pomyślicie o 4 dziecku :D ja tam wolałabym mieć więcej facetów w domu ale jak kto woli

Gość gość
młoda ale fakt 3 dzieci , brak warunków. Współczuje ja mam jedyne dziecko córunie i nigdy nie chciała bym syna :P

Gość gość
moi synowie mieli 6 i 9 lat jak zdecydowalismy sie na 3 dziecko i choc marzyłam o córce to nie zaszłam w ciaze zeby miec córke a dziecko, cała ciaze byłam przekonana ze to chłopiec ale w 28 tygodniu córcia pokazała piczke ;) dzies ma 7,5 lat i jest cudowna, zupełnie inna niz chłopcy ;) autorko rozumiem Twoje rozczarowanie, faktycznie ja po urodzeniu córki poczułam sie spełniona, ale na pewno jak wezmiesz synka w ramiona to pokochasz go bardzo mocno

Gość gość
to idz na wielodzietni org tam maja po 13 dzieci zabronione słowa to npr i antykoncepcja to na nich działa jak czerwona płachta na byka

Gość gość
rozumiem twoje rozczarowanie no ale zachodząc w ciaze planowaną powinnas sie liczyc z tym ze szanse na dziewczynke to 50%.. tak jak ktos napisal, w ciaze zachodzi sie zeby miec dziecko a nie konkretnie córke lub syna

Gość gość
Jak mamay ci nie pisac, że powinnaś się cieszyć żeby dzieciak był zdrowy lub, że inne kobiety w ciąże zajść nie mogą!!! Idioto ważne tylko i wyłącznie aby dziecko było zdrowe a nie jak w sklepie ja chce córkę i ma byc chyba jak się decydowałaś na dziecko to wiesz, ze może byc i chłopiec takie babsztyle nie powinny mieć w ogóle dzieci.

Gość gość
Jesteśmy u optyka z najstarszą, wybrała po 48 minutach (!) oprawki, przechodzę do stolika uzgodnić formalności i taka rozmowa się wywiązuje; -a długo córka poprzednie okulary wybierała? -nie, jakoś szybciej poszło bo wybór był mniejszy, a i wymagania też -a ktoś nosi okulary w domu ? za te wychodzi ..no ponad 400 zł -no tak mąż jeszcze -a no to zrobimy 5% rabatu bo to na dwoje to koszt - o dziękuję wie pani i tak dobrze ,że tylko dwoje nosi -a mają państwo więcej dzieci oprócz córki? - o tak tak mamy -no to niestety jest prawdopodobieństwo , ze brat czy siostra też będzie nosić. Zrobię moze 10 %....to co Z? Masz brata czy siostrę w domu? - no i braci i siostry... Pani na mnie patrzy i pyta nieśmiało; - to ile ma pani dzieci? bo ja z jednym ledwo wyrabiam. - no ósemkę, 4 na 4 wie pani co...zrobimy taki rabat , że 300 zł będzie za te okulary...z szacunku, naprawdę , ze pani też nie wygląda na tyle. Podziwiam, podziwiam...

Gość gość
w ciaze sie zachodzi tak ale ja chce miec dziewczyneke innej obcji nie przyjmuje nawet matko

Gość gość
Dziś rano oczekując na Weronikę usłyszałam sporo komplementów od pewnej pani (bardzo sympatycznej zresztą), która dowiedziawszy się, że jestem matką sześciorga dzieci tradycyjnie skomentowała: -A nie wygląda pani! A ja tradycyjnie zapytałam: -A jak trzeba wyglądać?

Gość gość
Nadal mnie zaczepiają z dziećmi W niedziele byliśmy na spacerze z mėżem i 9 dzieci Mąż w drodze powrotnej - nie wiedziałem , że ludzie tak zaczepiają I siė gapią - rzadko wychodzisz na spacery

Gość gość
opcja a nie obcja jezu kolejna matka-polka-kwoka

Gość gość
wielodzietni to pewnie jakiś neokatechumenat ****** :D

Gość gość
aaa, a ja dziś byłam z Antkiem w poradni D, i pani doktor patrząc mu głęboko w oczy powiedziała: ależ on śliczny! Szkoda, że Państwo tak mało dzieci mają, jeszcze chociaż z jedno by się przydało... Dodam, że Antek jest czwarty

Gość gość
No to się zdziwisz jak będzie chłopiec:) haha i jeszcze jedno w ciąże się zachodzi aby miec dziecko a nie córkę lub syna nie kumasz bejbe!!

Gość gość
też są z neokatechumenat i sa z innych formacji duchowych Domowy Kościół, i tradycjonaliści