Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mielenie schabu bez kości

Polecane posty

Gość gość

Wypada poprosić? Chcę zrobić mielone (ktos tu smaka narobił), a mielonego z łopatki się brzydzę - za tłuste. Szynka nie zawsze jest w moim sklepie. Nie wyśmieją mnie jak poproszę o zmielenie schabu?

Gość gość
O dobre pytanie, też się nad tym zastanawiałam kiedyś czy zmielą schab

Gość gość
Zmiela ci wszystko tylko po co? Nie robi sie mielonych ze schabu bo sa niedobre, ale jak chcesz eksperymentować to czemu nie?

Gość gość
Spróbuj zmielic z kością, będa lepsze :)

Gość gość
Dlaczego nie robi się ze schabu? Łopatka mnie obrzydza - kilka razy zdarzyły mi sie kawałki kosci, chrząstki czy jakiegoś twardego tłuszczu w kotletach i od tego czasu nie kupuję.

Gość gość
Bo schab jest suchy i wiorowaty, w dodatku drogi. lepiej juz zrób z piersi z kurczaka i do daj np trochę boczku.

Gość gość
Możesz tez zrobic z karkówki

Gość gość
Przeciez karkówka jest jeszcze gorsza niż łopatka.

Gość gość
najlepsze są wołowo-wieprzowe,oczywiscie mielone w sklepie,nie gotowe

Gość gość
A z piersi tez nie, bo już widze, jak mi w sklepie przed mieleniem odkroja te białe kawałki i kostki.

Gość gość
wydziwiasz

Gość gość
Zrób sobie z soi lub z czegos innego . mielone to mielone, a ty tak: i chcialabym i boje się. Zmiel sobie tekturę :(

Gość gość
No i własnie o to pytałam. Widzę, ze nie moge poprosic o zmielenie schabu, bo narażę sie na debilne uśmieszki i komentarze. A w sumie kogo to obchodzi? Może i wydziwiam, ale NIE LUBIĘ łopatki, karkówki, białych kawałów filetów. Po co te uwagi w takim razie?

Gość gość
Mozesz,ale po co? Od. Kiedy lopatka jest tlusta? Jest dosc suchym twardym miesem ktore wlasnie jest dobre do mielenia bo inczej trzeba je dlugo dusic. Bo bedzie podeszwa.

Gość gość
Bo po co sie pytasz? W sklepie zrobia ci wszystko co chcesz tylko po co? Nie da się zrobic mielonych nie uzywając mięsa mielonego, więc się zdecyduj czy chcesz mielone czy się ich brzydzisz? A błonke ze schabu tez c***ani odkroi w sklepie przed zmieleniem? Kup sobie maszynke i będziesz miec problem z głowy. Przynajmniej jesli chodzi o spojrzenia.

Gość gość
A wiem o co ci chodzi,bo w sklepie Zazwyczaj na mielone leza takiebochlapy lopatki z tluszczem:P ja zazwyczaj kupuje ladna lopatke,w jednym kawalku co wyglada jak szynka I latwo ja z nia pomylic.

Gość gość
Pyta się pewnie po to, by nie narazić się w sklepie na idiotyczne komentarze takich oszołomów jak tutaj. Co was to obchodzi, z czego ona robi kotlety? Zaprosiła was na obiad czy co? A sprzedawczynie w sklepie i babska z kolejki potrafią skomentowac i jest to wkurzające.

Gość gość
ja tez tak mam, ze wszystko odcinam, w miesie czy wedlinach nie lubie zadnego tluszczu, zylek czy sciegien, mam sprawdzony miesny, gdzie mi miela z szynki chude mieso na mielone, schab sie raczej nie nadaje, raczej znajdz dobry sklep miesny, w moim miela tylko dobre kawalki np. piersi, bez kostek, chrzatek i tych bialych sciegien, albo wlasnie kup wlasna maszynke,moja mama sama zawsze mielila mieso, nie sa bardzo drogie a sobie pomielisz tylko co bedziesz chciala

Gość gość
ja miele sobie w domu, co chce, ile chce.... nie lepiej tak?

Gość gość
Sprzedawczynie w sklepie mogą podpowiedzieć z życzliwości widząc taka kucharkę od siedmiu boleści. :D

Gość gość
Ja jem mielone raz na ruski rok i nie będę kupowac maszynki, by skorzystac z niej kilka razy w roku.

Gość gość
Ty z 12:43, serio az tak cię boli, że zupełnie obca osoba nie jada tłustego mięsa? Po co ten jad?

Gość gość
Nie jedz tłustego mięsa, nikt ci nie każe. Ale mielone to mielone. To jakbys zapytała czy mozna zrobic smalec nie uzywając słoniny i temu podobnych. piszą ci ludzie, ze schab się nie nadaje a ty chcesz i koniec. To sobie zrób, po co sie pytasz?

Gość gość
Nie przesadzaj. Moja bratowa robi z chudego mięsa i sa pyszne. A autorka pytała, czy jej nie wyśmieją, a nie czy może. I oczywiście została wyśmiana... Co za naród :o

Gość gość
Na cafe wysmieli to i w sklepie wysmieją. Ale co to to ma do rzeczy. Niech sie śmieja. Dlatego mialabym rezygnować> Nigdy. Mam to w doopie.

Gość gość
pracuję na stoisku mięsnym. Nie pamiętam żebym mieliła schab, ale gdyby prosiła o to klientka, to żaden problem i żaden powód do śmiec*****eśli ktoś chce mielonego fileta, to najpierw ważę, później myję, weciągam kostkę i odcinam chrząstkę i wrzucam do maszynki.