Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

johny21

Ktoś zmienia moje hasła na mailu

Polecane posty

Witam, Zacznę od tego, że jakiś czas temu na internecie poznałem pewną dziewczynę, podałem jej swojego maila i to był mój największy błąd, bo dzięki temu wiele się o mnie dowiedziała, gdzie jestem pologowany itp. Niedawno próbowała zmienić moje hasło na fb, odpowiedziała na moje pytanie pomocnicze, ale chyba nie udało się jej wejść, bo mam włączone logowanie dwuetapowe. Na mailu już mam zmienione hasło i go utraciłem, ale mniejsza z tym. Ważne jest dla mnie żeby dobrze zabezpieczyć się przed takimi sytuacjami. Sformatowałem komputem, zainstalowałem firewalla, często skanuję i nic mi nie wykrywa. Najdziwniejsze dla mnie było to, że załozyłem sobie nowego maila, którego już oczywiście jej nie podałem, a ona go ma. : / Ehh, nie wiem co robic, jakieś rady może..

Nie chcę obrażać Twojej inteligencji, ale nie masz tego samego hasła w nowym mailu? To raczej niemożliwe, że może dostać się do Twojej nowej poczty jeśli założyłeś nowy login i hasło. Nie ustawiaj też starego maila jako twój adres pomocniczy (na który wysyłają hasło, gdy zapomnisz). Niezła laska swoją drogą...;)

Nie wiem w ogóle jak się dowiedziała, że założyłem nowego maila..

Gość gość
co jej zrobiłeś że tak na cb wsiadła? :D

Nic, dla niej to są żarty.. W sumie nic nigdy nie zrobiła, a miała możliwość, bo dzięki mailowi można nieźle namieszać. Szkoda tylko, że te żary nie śmieszą obu stron.

Gość gość
napisz jej że doceniasz jej wysiłki i zaproś na kawę ;)

Przez nią popadnę w paranoję. Ciągle tylko, gdy gdzieś się loguję, już wyobrażam sobie, że hasło zmienione..

Gość gość
zablokuj ją na mailu

Gość gość
a najlepiej jakbyś to zgłosił na policję to jest karalne

To nic nie da. Jakiś program ma, że po mailu znajduje wszystkie konta, na których ktoś się pologował. Swoją drogą, fajna rzecz.

Z tego co wiem, to zabraliby mi laptopa, nie wiadomo na ile, a to mi się nie uśmiecha. Poza tym, ona tylko zmieniła mi hasło. Znaczy o tym tylko wiem.

Gość gość
Zagroz jej policja,i urwij kontakty.

Jakiś czas temu już zerwalem z nią kontakt. No i w sumie nic się nie dzieję, także może się znudziła i da mi spokój. :)