Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty na 2 dzieci eks nie płaci bezskuteczne dzialanie komornika co robic

Polecane posty

Gość ZZZzniecierpliwiony
Jeśli ktoś kłamie lub przesadza w sprawie o alimenty , to skutki tego ponoszą inni. Ale i Ci kłamiący,również. Tą instytucję należy zlikwidować. Dla dobra rodziny. I całego Narodu..

Gość gość
Masz rację. Ale to może dlatego że w życiu realnym nigdy nie zagaduję żadnych roszczeniowych, pazernych i wrednie mściwych ś****w :classic_cool:

Gość gość
to po cholerę decydowałaś sie na dzieci z takim typkiem, sie myśli

Gość gość
K***a jak czytam gościa takiego jak ten z 8.55 to już wiem skąd to przyzwolenie na niepłacenie alimentów. Kobieta prosi o radę co ma zrobić bo facet nie płaci a ona ma na utrzymaniu dwoje dzieci którym trzeba dać jeść,trzeba ubrać,zapewnić szkołe dach nad głową. Ani słowa nie pisze jakie to są alimenty,ale już jest mściwą,pazerną babą. Tylko dlatego że ośmieliła się zapytać co zrobić. K***a penery cholerne idź jeden z drugim do roboty za darmochę zobaczymy co będziesz żarł na garnuszku żony.

Gość gość
K***a jak czytam gościa takiego jak ten z 20:59:06 to nie wiem jak to możliwe żeby umieć pisać, a nie umieć czytać!!. Chyba trzeba mieć pół głowy - czyli być półgłówkiem. Halooo! Gośiuuu!! Nie zauważyłaś że dyskusja zeszła na inne tory i nie dotyczy już problemu "jak wyegzekwować alimenty żeby dać dzieciom jeść" tylko świętego oburzenia p.n. "dlaczego prokurator nie chce zamknąć tego ..ooja??!!" K***a penero (?) cholerna idź po rozum do półgłowy i spróbuj czytać rozumnie.

Gość gość
A dlaczego takim dziwnym zjawiskiem wydaje ci sie informacja,ze prokurator nie zamyka przestepcow,jednych z najgorszych jacy sa,bo krzywdzacych swoje dzieci?Jak czytam twoje wypociny stwierdzam ze to ty ani czytac,tym bardziej pisac ze zrozumieniem nie umiesz. I a propos tematu-to zadna oczywistosc ze prokurator umorzy:)zdarza sie i tyle.jednak w wiekszosci sprawa ma dalsze konsekwencje.po 1sze o prokuratorze dowiaduje sie pracodawca takiej mendy:)zgadnijcie z jaka reakcja spotka sie ktaki przestepca a srodowisko pracownicze ma to do siebie,ze pikantne info rozchodzi sie szybko. Dwa taka gnida grabi sobie tak czy tak.dlug nie zniknie a urosnie.jak ma starych pracujacych to wlasciwie zawsze sad przychyli sie do plavenia za taka ciote alimentow.przyznaje pewnie psie pieniadze za ktore wystarczy albo i nie na 4dni "zycia"dziecka ale lepsze 200niz 0 i myslenie ze jestvsie bezkarnym. Wiec niecierpliwy twoje podszywy sa zalosne bo kara i tak cie spotka:)

Gość gość
K***a jak czytam gościa takiego jak ten z 20:59:06 to nie wiem jak to możliwe żeby umieć pisać, a nie umieć czytać!!. Chyba trzeba mieć pół głowy - czyli być półgłówkiem. Halooo! Gośiuuu!! Nie zauważyłaś że dyskusja zeszła na inne tory i nie dotyczy już problemu "jak wyegzekwować alimenty żeby dać dzieciom jeść" tylko świętego oburzenia p.n. "dlaczego prokurator nie chce zamknąć tego ..ooja??!!" K***a penero (?) cholerna idź po rozum do półgłowy i spróbuj czytać rozumnie. K***a a zastanowiłeś się może przez moment gościu dlaczego taka sprawa w ogóle trafia do prokuraratora? Cwaniaku z****** co ta kobieta może zrobić jeśli wyczerpała wszystkie inne możliwości egzekucji a dalej stoi w miejscu a pacan śmieje się w oczy. Idzie do prokuratora który tak samo często ma sprawę w d***e jak tatuś,komornik i cała świta. Po prostu próbuje rozpaczlliwie czegoś by jakiekolwiek środki uzyskać,ona ma w d***e czy ten pieprzony prokurator go zamknie chce tylko mieć co dzieciom dać jeść.

Gość Aśksa
Znajoma dostała alimenty 200 zł na córkę od dziadków. Niedużo ale zawsze. W pozwie wypisywała wszystkie potrzeby dziecka - leki, płaszcza, jedzenie . Ty masz malutki dochód na osobę jeśli tylko 100 zł Ci przekracza by dostać z mopsu. Ewenualnie możesz poprosić w pracy by Ci wpisywali kwotę 100 zł mniejszą, coś pokombinować i wtedy od MOPSu dostawać - to panstwo sie szybciej wtedy alimenciarzem zainteresuje zresztą by odyskać swoje pieniądze. Tak myślę że lepsze z tym obniżeniem dochodu z pracy. A jego podawać o alimenty o podwyższenie, MOPS płaci do 500 zł aimnentów na 1 dziecko.

Gość gość
o tym samym pomyślałam, pozwij rodziców eksa, się chłopina zdziwi :D

Gość gość
"co ta kobieta może zrobić jeśli wyczerpała wszystkie inne możliwości egzekucji a dalej stoi w miejscu a pacan śmieje się w oczy." Penero (podoba mi sie to słowo, choć nie wiem co ono znaczy;) w dope w********* prokurator nie jest organem egzekucyjnym. Jak pacana zamkną - to będzie miala co dać dzieciom jeść? Dała pacanowi narobić sobie dzieci - przyjdzie jej wyżywić samej. Jeśli pacan ma majątek w postaci portek i koszuli, oraz biega za puszkami - to co mu można zlicytować? Worek na puszki?

Gość gość
"po 1sze o prokuratorze dowiaduje sie pracodawca takiej mendyusmiech.gif zgadnijcie z jaka reakcja spotka sie ktaki przestepca a srodowisko pracownicze ma to do siebie,ze pikantne info rozchodzi sie szybko." Ta bystrzałka radząca też jest mocna ;) Uważasz że taka menda pracuje w jakimś "srodowisku pracowniczym"? I że pracodawce obchodzi jego morale? Gdyby tak było to komornik nie miałby żadnego problemu. Autorka narobiła sobie po prostu dziecisków z żulem pospolitym. To i czego się spodziewała?

Gość gość
A ilu pacanów jest takich co pracują na czarno,albo poprzepisywali na mamusię,tatusia,panienkę wszystko tylko po to by nie płacić. Dlaczego z równą zagorzaałością nie broni się złodzieja w sklepie,kradnącego portfele,czy okradającego mieszkania? Oni siedząc w więzieniu też nie oddadzą tego co ukradli. To po co mają iść siedzieć niech okradną następnych. A prawda taka że jakoś dziwnie tylko alimenciarzy bronicie a to tacy sami złodzieje jak cała reszta.

Gość gość
Nie są tacy sami, bo: - sklep doopy nie nadstawia - sklep nie każe sobie płacić za towar który ma w sklepie.

Gość gość
To mam nadzieję że jak ci zawinie złodziej porfel,okradnie mieszkanie,samochód to powiesz że mu d**y nie dawałeś.

Gość gość
Nie! Utne mu łape przy łokciu i powiem że mu PORTFELA nie dawałem. Czaisz różnicę? :classic_cool:

Gość gość
Zeby moc dyskutowac z glupkim takim jak ty musialabym znizyc sie do twojego poziomu tak wiec znikam.

Gość gość
Nie! Utne mu łape przy łokciu i powiem że mu PORTFELA nie dawałem. Czaisz różnicę? cool.gif To po co więzienie niech prokurator przekaże sprawę sądowi a ci lekarzom i ciach k****a i po problemie.Same plusy.

Gość wifigdańsk
masz 3 wyjscia autorko -obnizyc swoj wlasny dochód tak,zeby jednak się "załapac" na ten fundusz z MOPSu -podac o alimenty rodziców tego pana -zatrudnic prywatnego detektywa ktory zbierze dowody na to ze pan ma jednak wiecej pieniędzy niz deklaruje w sądzie. ps. mieszkania w Sopocie sa jedne z najdrozszych.

Gość gość
"ciach k****a i po problemie.Same plusy." No. I dzieci sie najedzą. Raz ;)

Gość gość
Dzieci się najedzą, bo jestem zaradną osobą, mam pracę i mieszkanie!Dzieci nie odstają od innych dzieci, są dobrze ubrane i zadbane-zrobię wszystko żeby tak było zawsze. Karę grzywny już dostał za nie przestrzeganie postanowienia sądu :1000zł grzywny!:) To przykre ze sąd musi karać za to,ze ojciec biologiczny nie chce się z dziecmi widywać.Najzabawniejsze ze w w sądzie 3 m-ce temu chciał czestsze widzenia(sędzina i ja się rozesmialyśmy bo od ostatnich 3 lat nie umial przyjechać do Nich nawet raz na miesiąc a on teraz chce 2 razy w m-cu...) . Walczył także omozliwośc rozmow tel.-dostal 2 razy w tygodniu.Efekt-przez 3 m-ce i możliwość wzięcia dzieci na 3 dni ferii przyjechal raz, a zatelefonowal może z 10 na konieczność wykonania telefonow ponad 30. Gdzie tu rozum, logika? Mowilam mu wyraźnie wyznacz sobie widzenie raz na kwartał,ba raz na pół roku jak masz ochotę. Tyle,ze się z tego WYWIĄZUJ. Konkretnie i na temat. Jednak jak widać ten typ i jemu podobni sądzą, że można bezkarnie drwic ze swoich dzieci, Ich matki a przede wszystkim prawomocnego postanowienia sądu- a nie można :) Alimenty to następna sprawa. A błędy moi drodzy się popełnia, najwazniejsze ze szybko się otrząsnelam ,wystąpiłam o rozwod i uwolniłam od niego. Teraz pozostaje mi egzekwować prawa dzieci od niego. Darujcie sobie wyzwiska( podobni takiej kreaturze jak ojciec moich dzieci), bo mnie to nie rusza,jestem raczej bardziej zdeterminowana jak czytam tego typu puste posty,gdzie nie ma zadnych konstruktywnych argumentow(choć jak można pisać o jakimkolwiek konstruktywnym argumencie jak mowa o kims,kto na miano człowieka nie zasluguje nawet). Pozdrawiam silne kobiety nie poddające się:)

Gość gość
"Pozdrawiam silne kobiety nie poddające sięusmiech.gif" A te które dają sie roochać też pozdrawiasz? Mają silne mięśnie kegla :classic_cool:

Gość gość
a kundelek znowu szczeka!

Gość gość
Bo to kundle bury alimenciarz

Gość gość
Heeeeeeee naiwne deb.......i. Jak gość nie będzie chciał płacić to nie zapłaci. HEEEEEEEEEEEEEEEEE

Gość gość
Jeżeli on raz na trzy miesiące zapłaci Ci choćby 10 zł to nic nie zrobi prokuratura, bo nie ma "uporczywości czynu" (coś płaci, a uporczywość jest po 3 miesiącach jakby nic nie płacił - wystarczy że zapłaci znów grosze, uporczywość znika, więc musiałabyś nową sprawę zakładać co chwilę, którą by umarzali, i potem znowu) - byłam w identycznej sytuacji, na prokuratora nie licz.

Gość gość
i tez wykorzysta lam wszystkie możliwości, policja i prokuratura (oni razem działają) rozłożyli ręce. Jedynie od dziadków, ja też za bogata jestem na fundusz. Ale nie wiem jak to jest z dziadkami, czy to takie proste.

Gość gość
Nie bać baby. Niebać!! :classic_cool:

Gość gość
ma silne matole ,bo matką się jest , dzieci urodziła.Natomiast jeśli ty masz tak skrzywionego ku/t/a/sa ( ten od mięśni), jak wypaczony umysł, to idź mieszać nim blanty w betoniarce.Starzy cię zrobili invitro za pomocą miksera zelmera?

Gość gość
Od rodzenia to kegel wiotczeje. Wzmacnia się od ściskania k/ut/as/a. A k/u/t/a/s od ściskania się krzywi :classic_cool:

Gość gość
A po co w z tym "zabawnym" przygłupem dyskutujecie? Gdyby nikt nie reagował, to by dawno mu się znudził. A ponieważ wy z nim dyskutujecie, to rozwala każdy temat.