Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niecierpliwa 1982

test pozytwywny i bole brzucha i krwawienia!

Polecane posty

Gość niecierpliwa 1982

hej..pewnie juz wiele bylo takich watkow ale im wiecej czytam tym wiecej wariuje I moze ktos da mi konkretna odpowiedz. U mnie to wydlada tak..2 testy domowe ciazowe wyszly powytywne, wychodzi wy kalendarza ze to powinna byc 6 tydoniowa ciaza( liczac od ostatniej miesiaczki) wczoraj bylam u lekarza ktory po badaniu moczy stwierdzil (a raczej napomknal) ze ciaza jest ale slabe wyniki I potrzebane badnaie krwi (na ktore wyniki czekam dzisiaj) ALE problem jest taki,ze dzisiaj w nocy dostalam bolu brzucha jak na okres I krwawienia. Krwawienie nie jest jak normalny order ale jasnoczerowne I rzadkie bardziej...nie jest obfite to uzywam tylko wkladki ale ten bol brzucha..Unieram z nipokoju! czy to napewno ciaza, albo tylko test sie mylil I lekarz( no bo po co to dodatkowe badanie krwi) a I moze jeszczee teraz poronilam jesli krwawie(I chyba nie tak wyglada krwaweie implantacyjne?) ??pomozcie...!

Gość gość
Może poronienie a może nie. Zrób te badanie krwi i powtórz je po 2dniach. Jeśli beta będzie spadać to po ciąży.

Gość gość
ja mialałam ciąże biochemiczna, i wyglądało to podobnie.. :(

Gość gość
jak możesz mieć krwawienie implantacyjne, skoro ciąża już testami potwierdzona? lekarz zalecił drugie badanie żeby sprawdzić, czy hormon ciążowy prawidłowo przyrasta, nie dał Ci duphastonu lub luteiny? na Twoim- jeżeli nie masz leków- jechałabym albo do niego albo do szpitala, bo może jest jeszcze szansa na uratowanie tej ciąży

Gość gość
Jak masz krwawienia to na co czekasz kobieto ??! Jedź do lekarza albo od razu na pogotowie !!

Gość niecierpliwa 1982
nic mi nie dala bo krwawienia dostalam dzisiaj w nocy czyli po wizycie u niej (musze dodac ze mieszkam w US wiec teraz u mnie jest 10 rano).. to moja piewrsza ciaza a tutaj z sluzba medyczna troche to inaczej wyglada wieczanim zaczne jezdzic na pogotowie chce sie upewnic czy to nie ejst "normalne"..

musisz cierpliwie czekać albo będzie z tego ciąza albo nie Tyle co możesz zrobić

Gość gość
nie, krwawienie w ciąży nie jest normalne, nie wiem skąd pomysł, że takie miałoby być

Gość lajtika
Krwawienie w ciąży zawsze jest niepokojącym objawem i wymaga niezwłocznej wizyty u lekarza! Nie wiem jak możesz pisać na Kafe zamiast być w drodze do kliniki...

Gość niecierpliwa 1982
wlasnie dostalam wyniki krwi..jest ciaza na 100% rozmawialam z lekarzem o krwawiniu I powiedzial,ze nic nie mozemy teraz zrobic tylko czekac..!! nie mowila nic o lekach...takiech jak "duphaston lub luteina"..nie weim czy powinnam zmienic lekarza?czy co robic?mowie ,ze jak bole brzucha I okres..a ona mowi ze to moze byc poronienie ale moze I wszytko sie ulozy! co mam robic..jest cos co moge zrobic zeby utrzymac to ciaze????

Gość gość
Nic nie zrobisz, pewnie w US tez nie ratuja wczesnych ciaz :( nie ma u was jakiegos early pregnacy assessment? Ja mieszkam w UK i tutaj opiekuja sie ciaza dopiero od 3 miesica, krwawilam w 8 tyg i jedyne co mi zrobili to usg i kazali czekac. Na szczescie u mnie ciaza nie zakonczyla sie poronieniem, trzymam kciuki zeby u ciebie tez bylo dobrze

Gość niecierpliwa 1982
ta bezradnosc mnie zabija..czyli mam czekac.

Gość gość
po jednodniowym krwaieniu "cos" ze mnie wylecialo..wygladalo to jak kawalek (przepraszam za wyrazenie) miesa..po tym juz mialam tylko male planienia az do dzisiaj. To chyba na to lekarz kazal mi czekac...a ciagle mialam nadzieje, ze to moze cos niegroznego, przejdzie I wszytko sie ulozy. Przyczytalam chyba wszytkie watki w internecine na temat poronienia..teraz boje sie zadzwonic do lekarza bo juz wiem co uslysze. Wydawalo mi sie zawsze,ze jestem taka silna.