Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś podaje trzylatkowi syrop wzrostan

Polecane posty

Gość gość

Moja trzyletnia córka nie lubi i nie pije mleka od roku, nie lubi także nabiału w tym żółtego sera, poza tym je owoce, warzyw i mięsa też nie lubi, produkty zbozowe . Strasznie wybredna i przez to że mało co jej smakuje , uchodzi za niejadka. Zaczęłam jej podawać wzrostan tylko zazwyczaj unikam takich sztucznych suplementów diety i nie wiem czy dobrze robię. Ktoś podaje .

Gość gość
skoro jest zdrowa,to po co? a w ogóle,ile ma wzrostu?

Gość gość
Ogólnie wydaje mi się że jest zdrowa tylko nie wiem czy nie ma braków wapnia. Ma 102 cm wzrostu ale to nie ma związku z tego co wiem .

Gość gość
Dodam żebyście nie sugerowały się nazwą syropu bo chodzi mi o główny pierwiastek w nim zawarty czyli wapń ;) To nie jest syrop na wzrost ale dla dzieci w fazie zapotrzebowania na wapń i fosfor oraz wid D3

Gość gość
ja bym nie dawała...lepiej już suplementy z wapniem,są takie,ale po konsultacji z lekarzem

Gość gość
Autorko większośc tu musi dopiero zerknąć na Google co to wzrostan bo bez tego myślą że to dla karzełków na wzrost :D

Gość gość
To ja autorka. To jest suplement z wapniem! Może wypowiedzą się mamy które wiedzą co to za specyfik i podają go dziecku.

Gość gość
Tak. Ja podaję go synkowi. Syn ma 3,5 roku i tak jak twoja córka nie znosi nabiału, nie pije mleka i jego przetworów od dawna . Lekarz powiedział że mogę mu podawać dwie łyżeczki dziennie 10 ml i przestać kiedy polubi produkty bogate w wapń . Możesz jej podawać bo to jest zwykły suplement, nie jest na receptę ani nic takiego, zwyczajnie zawiera bezpieczną dawkę wapnia,, fosforu czy wit D3 która o tej porze roku jest tak czy tak potrzebna dziecku.

Gość gość
jeśli w badaniu wychodzi niedobór wapnia, to ok ale podejrzewam, że zaraz mamuśki danonkowo-serkowe zaczną podawać i tylko ze szkodą dla dziecka - na mocne kości ;)

Gość gość
a musi zerknąć,to coś złego ? nazwa sama w sobie sugeruje,że to na wzrost....

Gość gość
Autorka pyta mam które podają wzrostan a te co podają wiedzą co to jest, reszta niech nie plecie głupot skoro nie wie o czym temat.

Gość gość
Ktoś zapyta o syrop witaminowy Krasnoludek a wy o sierotce Marysi będziecie p*******ć :D

Gość gość
Autorko- może przebadaj dziecko czy ma niedobory. Wapń jest nie tylko w mleku- może nie ma potrzeby faszerowania dziecka suplementami. Ja w tym roku badałam dzieciakom poziom wit d-bo ostatnio straszne parcie na jej suplementowanie. Przy zwykłej diecie ( a nawet przy jednej skromnej-niejadek) dzieci mają jej pod dostatkiem- odpuściłam więc sobie kapsuły.

Gość gość
Dziewczyny , może faktycznie nie warto podawać go codziennie . Spróbuję podawać co trzy dni .

Gość gość
O badaniu pod kątem niedoborów też pomyślę :). Dzięki.

Gość gość
Polecam pogłodzić i zrezygnować ze słodyczy, do tego ruch. Jak dziecko jest faktycznie głodne to zje wszystko.

Gość gość
1. W okresie jesienno - zimowym wapń i wit d3 wskazana, 2. Mój starszy syn przestał jeść nabiał i pić mleko około 3 roku życia - i słusznie, bo po jakimś czasie okazało sięże nie może spożywać nabiału, więc może organizm dziecka odrzuca to co mu szkodzi 3. o syropie dowiedziałam się niedawno i kupię , bo młodszy synek ma uczulenie na mleko krowie ( modyfikowane może pić) 4. czy po tym dziecko urośnie - wątpię ale będzie mieć składniki mineralne wzmacniające kości, zęby, i rozwój organizmu