Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ysia89

Szósty tydzień i zero objawów?! Czy wszystko OK?

Polecane posty

Gość Ysia89

Dziewczyny! Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży, 2 testy pozytywne, okresu brak i niby wszystko ok, ale to już szósty tydzień a ja czuje się tak, jak zwykle. Zero objawów. Wizytę u lekarza mam dopiero za parę dni i strasznie się martwię, że coś jest nie tak... Jestem tylko bardziej niż zwykle senna i bolą mnie piersi... Czy któraś z Was miała podobnie?

Gość gość
Ja tak miałam, spokojnie.

Gość gość
to są właśnie objawy:-)

Gość Ysia89
To, że obawiam się o to, czy wszystko jest OK nie jest objawem mojej głupoty a tego, że obawiam się o los mojego dziecka. Tobie widocznie daleko do macierzyństwa, skoro nie potrafisz zrozumieć tak podstawowego, ludzkiego odruchu.

Gość gość
Nie panikuj! Każda ciąża jest inna a ja na przykład wcale nie wymiotowałam a już też słyszałam, że to niemożliwe

Gość gdffla
spoko, to sam początek ;), już jutro możesz zacząć wymiotować ;), ale równie dobrze możesz dalej mieć taki lait ;)

Gość gość
ja całą ciąże czułam się bardzo dobrze. Na początku właśnie tak jak Ty tylko lekki ból piersi i senność. Nie wymiotowałam ani razu ;)

Gość gość
Kobieto..sama jestem w ciąży i to w połowie 8 miesiąca więc do macierzyństwa mi bardzo blisko :) dlaczego uważam, że jesteś głupia ? Bo skoro się dobrze czujesz to się ciesz..jeszcze się nacierpisz przez całą ciąże..spokojnie..od kiedy dobre samopoczucie to powód do zmartwienia?

Gość gość
Kobieto czemu sama sobie szukasz problemów? Ja mam za sobą 2 ciąże i w żadnej nie miałam na początku innych objawów ciąży jak tylko brak okresu. I wszystko było ok.

Gość lajtika
Ciesz się tym póki możesz! Kto wie, czy za chwilę nie zaczną się mdłości... U mnie zaczęły się właśnie około 6 tygodnia i przez trzy tygodnie nie byłam w stanie wyjść z domu- to był jeden z najgorszych okresów w moim życiu... Teraz na szczęście jest lepiej (4 miesiąc). Moja koleżanka przez całą ciążę nie miała objawów poza rosnącym brzuchem i brakiem miesiączki- szczęściara :)

Gość morisss
Hej Ysia. Ja tez wlasnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, w sobote na tescie cien cienie ccienia cienia, w niedziele tez, w poniedzialek juz widoczne dwie kreski, w srode powtorzylam i dwie tluste krechy. Wdlug OM to dzis mam szosty tydzien i jeden dzien. Poki co mam lekkie bole w okolicy jajnikow, bardzo duzo mlecznego sluzu, metaliczny posmak w ustach, wzmozony apetyt zgaga i sennosc. Jutro ide do gina wiec zobaczymy

Gość gość
ja pierwsze 3 miesiące ciąży przespałam - dosłownie! Spałam po 16-18 godzin na dobę ! byłam cały czas zmęczona i senna. Ale nie miałam żadnych mdłości. Bolał mnie jedynie brzuch jak na @ dlatego brałam luteinę. Później długo, długo nic - a pod koniec ciąży, miałam opuchnięte nogi jak u słonia i zgagę z przerażającą.

Gość Ysia89
A mi dziś nawet ten ból piersi ustąpił... mam złe przeczucia :(

Gość gość
Ciaza bez przykrych dolegliwości to raj, ja wymiotowałam od 5tc do końca kilka razy dziennie czasem w nocy :o

Gość Ysia89
To ja już chyba bym wolała wymiotować, ale mieć tą świadomość, że jest wszystko ok

ja zaczynam 8 miesiąc drugiej ciąży i tak jak w pierwszej : od początku zero objawów, żadnych mdłości, wymiotów, no może jedyny objaw, że w pierwszym trymestrze w obydwu ciążach byłam bardzo senna w dzień :)

Gość gość
Ale zrozum że nawet komplet objawów nie da ci gwarancji że z ciążą wszystko jest ok. Bo hormon może rosnąć a ciąża nie rozwija się prawidłowo.

Gość Ysia89
Wolałabym wymiotować, ale wiedziec, ze wszystko jest ok. Póki co umieram z nerwow a do lekarza ide dopiero w srode...

ja do 6tc nie miałam objawów, a potem do końca miałam taką jazdę, że szok :O z kiblem porozumiewałam się bez słów ;)

Gość gość
Objawy sa indywidualne u kazdej kobiety. Jedne maja inne nie a 6 tydzien to wczesnie jeszcze i u wielu kobiet nastepuje 7 , 8 tydzien.

Gość Ysia89
Nie ma to jak wyładować frustrację w internecie i przez nijakie zrozumienie wypowiedzi zgnoić kogoś, Miałam na myśli to, że dla dziecka zniosę wszystko- wymioty, bóle, mdłości. Wszystko. Nie dam się obrazac jakies pozal się Boże napinaczce, która w internecie podskakuje a w realnym świecie własnego zdania wyrazic nie umie. Zal mi Cie...

Gość gość
przez cała ciaze nei mialam zadnych objawow :) do samego konca jezdilam autem, chodzilam na dlugie spacery, jedyny objaw to roznacy brzuch :)