Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kacper98

Zrenica oka

Polecane posty

Witam, mam problem. Jedna zrenica jest wieksza od drugiej. Ta w lewym oku Boje sie ze to guz mozgu. :/ Ale nie wiem. Glowa mnie nie boli ani nic. Jak patrzylem na starsze zdjecia to tez tak mam. Nie wiem co to moze byc :/ czy moge miec tak od urodzenia? Czasami sa takiego samego rozmiaru a czasami ta lewa jest wiekszej od prawej :/

Gość gość
i do lekarza masz za daleko?

Bylem u lekarza bo mialem bole glowy ale od stresu. Zrobil badania rozne. Ogolnie oczu. Zaswiecil i patrzyl na dno oka. Nic go nie zapokoilo.

U okulisty tez ostatnio bylem. Powiedziala ze oczy sa zdrowe. Tylko kazala mi zobaczyc zdjecia i sprawdzic czy mialem tak czy nie bo czasami to jest normalne. A jak jestem hipyhondykiem wiec odrazu mysle ze to rak albo cos innego :(

Gość gość
Myśle ze przesadzasz Gdyby było coś na rzeczy lekarz by zwrócił na to uwagę Czy masz prawidłowa akomodacje ? Obie źrenice tak samo reagują na światło lub jego brak ? Może kontrola u neurologa ?

Wiesz wszystko bylo ok. Okulista mi oczy zbadal i powiedziala ze wszystko w normie oczy sa zdrowe. Lekarz zbadal dno oka czy sprawdzic czy nie ma zmian i wszystko tez bylo ok. I tak oby dwie zrenice reaguja tak samo. Okulsta tez mowila ze zawsze tak moglem miec.

Jak teraz sprawdzam zdjecia jak mialem 10 lat too widze ze lewa jest wieksza od prawej. Teraz mam 15 :/

Ale jesli to by byl guz to bym mial chyba inne objawy nie? I w badaniach oczu by byly zmiany.