Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

temperatura u 10 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Poprosze bardziej doswiadczone mamy o porade.to pierwsza goraczka unaszej corki.mała mała dostała o 20.10 paracetamol w czopku ,miała temp 38,5-38.7.zasneła ale nadal jest rozpalona i jyz drugi raz obudzila sie z placzem.tempdalej jest w granicach 38.4-38.5.mam zbijac dalej? U kekarza bylusmy wieczorem ,przepisal jeszvze czopki z ibufenem.teraz mala zasnela a ja nie wiem czy ja obudzic i dac ten drugi czopek bo za bardzo temp.jej nie spadla.u lekarza niby wszystko bylo jasne a teraz juz zglupialam

Gość gość
Nikt nic nie doradzi?

Możesz naprzemiennie dawać paracetamol i ibuprofen, co 3h. To dawka szokowa, która powinna zbić temperaturę. Czyli na kolejny czopek jeszcze za wcześnie, musisz poczekać (do 23:10). Rób zimne okłady na czółko i kark, to daje ulgę.

Gość gość
Spadla,teraz ma 37,2.jak sie wybudzi s temp.bedzie powyzej 38 to wtedy damy ibuprofen.tak sie malutka meczy,az sie serce kraje

Gość gość
Robie oklady na czolko.strach teraz zasnac bo co jak jej w nocy znow skoczy temp.choc podejrzewam ze i tak nocki nie przespi

No to super, teraz nic nie podawajcie, chyba, że znowu skoczy do tej magicznej 38,4-38,5. Dzieciaczki się strasznie męczą przy gorączce, ale głowa do góry, będzie dobrze ;)

Idź się połóż, jak temperatura skoczy to się maluch wybudzi, bo będzie mu źle po prostu i wtedy zmierzysz temperaturę i ewentualnie dasz czopek na ibuprofenie. Połóż się i sama trochę odsapnij, bo może czekać Cię ciężka noc. W każdym razie ja Ci życzę spokojnej nocy i zdrówka dla malucha.

Gość gość
mój synek jak był niemowlęciem często miał wysokie temperatury, za każdym razem co szły zęby i to takie do okolo 40 stopni. dawałam paracetamol z ibuprofenem na zmianę co 4 godziny. czasem było tak że srodek zaczynał działać po około 40 minutach więc rozbierałam go i robiłam okłady ale nie takie zupełnie zimne. to moje pierwsze dziecko więc niejednokrotnie byłam przerażona.

Gość gość
Moja corka ma 14 mies. miala angine ostatnio,miala 38,1 ale podalam jej czopka paracetamol na noc nie minela godz. a temper. jej urosla do 39,4 czopek nic nie dal i podalam jej ibum dla dzieci dopiero goraczka spadła.

Gość gość
aha przy wysokich temperaturach dawaj czesto dziecku pić czegoś w temperaturze pokojowej.

Gość gość
Musi byc.teraz przypomnialo mi sie ze lekarz mowil ze czasem paracetamol nie zadziala temp.skoczy do 39 i zeby wtedy podac ten drugi.a jej spadli o kilka stopni zaledwie.tetaz ma 37,4.mierze term.elektronicznym bo do tylka nie da sobie wsadzic.maz w delegacji a ja tetaz panikowac bede

Gość gość
Musi byc.teraz przypomnialo mi sie ze lekarz mowil ze czasem paracetamol nie zadziala temp.skoczy do 39 i zeby wtedy podac ten drugi.a jej spadli o kilka stopni zaledwie.tetaz ma 37,4.mierze term.elektronicznym bo do tylka nie da sobie wsadzic.maz w delegacji a ja tetaz panikowac bede

Gość gość
nic sie nie martw ale obserwuj ja. Ja mierze rteciowym dluzej to trwa ale te elektron. szybko sie psuja kazdy inaczej pokazuje (chyba ze masz jakis lepszy )

Gość gość
na moje dziecko paracetamol nie działa, dopiero jak podaje mu czopek z ibuprofenem temperatura spada. Ja bym podała lek z ibuprofenem.

Gość gość
No niby taki kepszy mam cos kolo 140 zl kosztowal.farmaceuta mowil ze dokladny.ale co chwile pokazuje o kilka stopni inaczej,taki podobno czuly jest.sprobuje zasnac bo nocka pewnie bedzie ciezka a jutro tez trzeba fukkcjonowac.dzieki za wszystkie rady