Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Kiedy zacze艂yscie siwiec?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Dziewczyny pytanie jak w temacie kiedy zauwazylyscie u siebie pierwsze siwe wlosy? Ja mam 27 lat i jakies 2 miesiace bylam w ogromnym szoku kiedy zauwazylam pierwsze... dzisiaj wyrwalam sobie 11 bo juz nie moglam zniesc ich widoku

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
bez sensu pytanie kazdy ma inne geny ja mam 36 lat i ani jednego siwego w艂osa, ale co tu si臋 dziwi膰 skoro moja mama ma 57 lat i raptem kilka siwych w艂os贸w tato rok starszy i troch臋 te偶 jest ju偶 siwy, ale ma czarne w艂osy z natury wi臋c i tak p贸藕no zacz膮艂 siwie膰 jak na ten kolor w艂os贸w, bo dobrze po 50-ce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰kat
A co tu maja geny do siwienia????stresy to ja rozumiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja jak mialam 25 lat :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najpierw geny pozniej stres. Ja mam 37 i nie mam zadnego siwego wlosa u mnie jest to genetycznie uwarunkowane. A szwagierka ma 27 i juz pelno siwyych wlosow .a co do stresu to juz 20 lat w stresie zyje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ja mam 36 i prawie ca艂a g艂owa siwa, farbowa膰 sie nie da bo s艂abe w艂osy wypadaja...wiec albo b臋d臋 siwa albo 艂ysa:(:(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰kat
28.02.14 [zg艂o艣 do usuni臋cia] go艣膰 Najpierw stres,w szerokim tego s艂owa znaczeniu,bo geny to tylko ok 25% maja wp艂yw

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzi臋ki dziewczyny za odpowiedz, u mnie to chyba wina bardziej stresu najpierw slub pozniej kupno mieszkania i remonty stale cos... mam nadzieje ze moje siwienie nie bedzie szybko postepowalo, nie farbuje wlosow od 3 lat mam swoj naturalny kolor, ktory mi sie podoba i nie chcialabym poki co jeszcze ich farbowac:( Ale jesli chodzi o geny to tez cos w tym jest... babcia mojego m臋za okolo 70tki a zadnego wlosa siwego wszyscy mysla ze farbuje a ona takie ma, moj te艣膰 a jej syn po 50 i tez bez siwizny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jakie stresy? doinformujcie si臋 :O oczywi艣cie, 偶e geny w pierwszej kolejno艣ci! gdyby stresy mia艂y jakikolwiek wp艂yw, to ju偶 dawno powinnam by膰 siwiute艅ka, a nie mam ani jednego siwego w艂osa pomimo 36 lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
remonty to maj膮 by膰 stresy? :O oby艣 tylko takie problemy mia艂a w 偶yciu...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jako艣 po 40-tce. Permanentny stres od 10 lat i chyba dlatego w og贸le zacz臋艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gdyby od takich g艂upot o jakich piszesz ka偶dy mia艂 osiwie膰, to wszyscy byliby艣my siwi na pewno ju偶 przed 30-k膮 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no nie wiem czy remont to dla Was glupota ale dla mnie to byl bardzo stesuj膮cy okres bo wszystko bylo na mojej glowie m膮z za granic膮 a do zrobienia bylo duzo... fachowcy w dzisiejszych czasach tacy ze trzeba wszystkiego pilnowac poza tym to nie bylo tylko malowanie scian wiec prosze nie osadzac kogos jesli nie macie o nim zielonego pojecia... przy kredycie to samo m膮z za granic膮 wiec sama musialam wszystko zalatwiac biegac za papierkami i urzerac sie z glupimi ksiegowymi ktore 3 razy wypisywaly papiery bo nie umialy a jak ma sie podpisan膮 wstepn膮 umowe z wlascicielem mieszkania to niestety ale kazdy dzien sie liczy. Wiem ze ludzie maj膮 wazniejsze powody do stresow choroby problemy z prac膮 itd ale nie mozna powiedziec ze przygotowania slubne, kupno mieszkania i remont to same przyjemnosci no chyba ze zna sie to tylko z opowiadan...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
u偶era膰 sie*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dziewczyno, oby艣 nadal mia艂a tylko takie problemy, 偶ycz臋 ci tego z ca艂ego serca nie masz poj臋cia czym s膮 prawdziwe tragedie je艣li to co opisujesz jest dla Ciebie faktycznie takim strasznym stresem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Szanowny gosciu polecam popracowac nad czytaniem ze zrozumieniem nie napisalam ze byla to dla mnie tragedia... ale niew膮tpliwie by艂 to stresuj膮cy okres czy Ci si臋 to podoba czy nie! doskonale rozumiem ze ludzie maj膮 powazniejsze problemy(zdrowie,praca, nieszczesliwe wypadki itd.) sama to napisalam juz wczesniej i wiele razy mialam bardziej stresuj膮ce momenty niz te ktore opisalam. Ale wy kafeterianki wiecie przeciez lepiej... Dzi臋kuje za odpowiedzi tej normalnej (nie oceniaj膮cej po jednym zdaniu) cz臋sci forumowiczek a reszcie przypomne jedynie ze temat dotyczy艂 siwych w艂osow a nie mojego stresu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dziewczyno, t艂umacz臋 ci tylko, 偶e od takich g艂upot, kt贸re wymieniasz nikt nie siwieje:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Widocznie jestem pierwsza :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
umyj g艂ow臋 z gipsu , to wr贸ci normalny kolor

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oczywiscie ze stresy,geny to tylko 25%,reszta to nasze mysli i uczucia,dla kazdego stres bedzie wywo艂ywany czym innym i nie wazne co to jest,czy zgubienie ulubionej zabawki przez male dziecko czy remont dla 30l,dla jednego bedzie cos smieszne,adla innego smiertlenie wazne,wiec stres moze byc wywo艂ywany kazda rzecza,jak kazdy jest inny,wiec nie krytykujcie autorki.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jakie stresy? dziwnym sposobem ca艂e rodziny z pokolenia na pokolenie siwiej膮 w podobny spos贸b, czyli wed艂ug genetyki, a ty upierasz si臋, 偶e stresy, kto ci takich bzdur naopowiada艂?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jakie geny??spos贸b zycia myslenia postrzegania swiata,nastawienie pozytywne lub negatywne wszystko ma to wp艂ywa na to ze tez siwiejesz lub nie,a nie czepi艂as sie gena贸w oszustwa XXI w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
geny sa tylko przekaznikiem,miedzy naszm m贸zgiem a cia艂em......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
osoby kt贸re prezentuj膮 typ urody zima zaczynaj膮 siwie膰 ju偶 po 20r偶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i nie rozumiem zupe艂nie dlaczego wyrywasz te w艂osy. Z ka偶dym wyrwaniem z mieszka w艂osowego w艂osy os艂abiaj膮 si臋 i nie urosn膮 ci zabarwione melanin膮! Nie musisz farbowa膰 艣rodkami ze szkodliw膮 chemi膮, jest na rynku bogaty dost臋p do barwnik贸w naturalnych,henna, amla i indygo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mam 35 i juz kilka lat temu zauwazylam pierwsze pojedyncze siwe wlosy. Teraz jest ich ciut wiecej ale wciaz nie az tak duzo by zalamywac rece

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaaaasiaaaaaa
pierwsze siwe w艂osy mia艂am ju偶 w gimnazjum.. w liceum mia艂am ich coraz wiecej i wiecej, wtedy z pomoc膮 mamy wyrywa艂am lub wycina艂am, pami臋tam, 偶e po 120 nie chcia艂o si臋 nam ju偶 liczy膰, broni艂am si臋 przed farb膮 jak mog艂am. teraz mam 21 lat i jestem na studiach mam tyle siwych w艂os贸w, 偶e musz臋 farbowa膰 wszystkie w艂osy i naj艣mieszniejsze jest to 偶e na taki kolor jaki mam naturalny (aby zminimalizowa膰 widoczno艣膰 odrost贸w). Niestety jest to u mnie uwarunkowane genetycznie (babcia-mama-ja). podejrzewam, 偶e za jakie艣 10 lat b臋d臋 kompletnie siwiutka :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
znam kilka dziewczyn, kt贸re zacz臋艂y siwie膰 ju偶 w wieku nastu lat i w wi臋kszo艣ci przypadk贸w, to by艂o rodzinne, w pozosta艂ych przypadkach nie znam rodzic贸w. ja mam czarne w艂osy, typ urody "zima"[kto艣 o tym wspomina艂] pierwszy siwy w艂os- 30 lat, dzi艣 35 i nadal s膮 raczej pojedyncze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam 37 lat i i siwe pasma w艂os贸w. Na 20 w艂os贸w 7 siwych. Babcia w wieku 88 lat prawie nie mia艂a siwych, mama w wieku 75 lat ma pojedyncze siwki na skroniach. My艣l臋, 偶e w moim przypadku to jednak stres nie geny. I nijak nie mog臋 ich zafarbowa膰 cho膰 jestem blondynk膮 z natury.

Udost臋pnij ten post