Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po co prasowac wszystkie ubranka dla boworodka???

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie Przeciez wystarcz ladnie rozwiesic albo wysuszyc w suszarce I jak sie zlozy jeszxze cieple to sa prawie jak uprasowane :/

Gość gość
Oczywiscie noworodka ;)

Gość gość
aleś Ty głupia baba jest ! Myślisz, że chodzi tu o to, żeby dziecko strojnie wyglądało? hahahaha Noworodkowi trzeba prasować ubranka bo w ten sposób pozbywasz się różnych bakterii.... Później jak dziecko skończy 3 miesiące, to nie trzeba prasować....

Gość gość
nie prasuje się dla urody,a dla higieny...

Gość gość
aleś Ty głupia baba jest ! Myślisz, że chodzi tu o to, żeby dziecko strojnie wyglądało? hahahaha Noworodkowi trzeba prasować ubranka bo w ten sposób pozbywasz się różnych bakterii.... Później jak dziecko skończy 3 miesiące, to nie trzeba prasować.

Gość gość
Nie uwazam ze jestem glupia ale to co piszesz mialoby sens jesli dziecku zalozysz ubranko odrazu po uprasowaniu :/ bo inaczej co to za sterylizacja jak polezy w szufladzie? ja pierwszemu nie prasowalam I nic mu nie dolegalo nie mial zadnych problemow z tym.

Gość gość
no mądra wcale...toć jak je(bakterie) wybijesz gorącym żelazkiem,to nie nalezą do szafy...chodzi o pleśnie,grzyby roztocza

Gość gość
Skąd wymagania, żeby prasować wszystkie rzeczy noworodka? Jeśli suszysz pranie w łazience bez okna (zwykle ma słabą wentylację), w dziecięcych ciuszkach mogą rozwijać się pleśnie. Nie zawsze też pralka w 100 proc. wypłukuje z materiału resztki detergentu. Wysoka temperatura żelazka działa jak sterylizator. Prasowanie zabija bakterie, alergeny i roztocza, które zdążą osiąść na materiale po praniu.

Gość gość
ja nie prasowałam dziecku ciuszków, co za głupota :-O

Gość gość
Ale przeciez roztocza sa w kurzu a kurz zazwyczaj dostaje sie wszedzie nawet w najmniejszej ilosc :/ chyba lekko przesadzasz? A co z kobietami z 3go swiata? Nie sadze aby prasowaly haha

Gość gość
Szczerze to sa tak male ze to bezsens ;/

U nas prasuje się wszystkie ubrania, nasze i dziecka też, ale robimy to bardziej ze względu na wygląd niż zarazki tzn patrząc na nieuprasowany ciuch nie myślę o zarazkach, tylko o flejowatym wyglądzie :) i choćby nie wiem jak suszyć zawsze i tak uprasowane wygląda lepiej

Gość gość
jeansy też prasujesz?

Gość tw3etr3we
po co? przecież jeansy ( rurki ) nakładasz na siebie i już są uprasowane

Gość tw3etr3we
acha, czyli masz "zajoba" :-) ok, rozumiem :-)

Gość gość
co to jest boworodek ? ;)

Niby mam :) choć nie całkiem bo u nas prasowaniem zajmuje się mąż :p ja lubię mieć wyprasowane, ale nie prasować :p i prasuję tylko, kiedy nie mam wyjścia :p

Gość tw3etr3we
ja prasuję tylko jak musze czyli koszule itp. z gniecących materiałów, nie prasuję bielizny, jeansów, getrów, swetrów, bluzek niegniecących itp.

Gość gość
prasuję wszystko, oprócz skarpetek, majtek i biustonoszy. Nie widzę w tym żadnego dziwactwa.

Gość gość
A ja niczego nie prasuję. Mąż prasuje swoje koszule io na tym kończy się uzywanie u nas żelazka. Nienawidze tej czynnosci.

Gość gość
ja sobie prasuję, więc czemu mam małęmu nie prasować? poza tym jak wyprasujesz to ubranka są miększe... a swoja drogą, dlaczego moje dziecko nie ma ladnie wygladac? a sa tez takie ubranka że jak nie wyprasujesz to nie wygladaja, bo cos odstaje albo cos, a żelazkiem uzyskasz jakąś 'formę'

Gość gość
Normalnie, kupuje wyłącznie takie, które się nie gniotą. Z takiego jakby lejącego się materiału. Nie mam zadnej rzeczy wymagającej prasowania oprócz jednej białej bluzki, ale w niej nie chodzę.

Gość gość
ja tez nigdy nie prasuje ubran. chyba ze musze ubrac sie elegancko. nie rozumiem ludzi z takim zajobem :O ale prasowanie dzinsow to jest nic. znam typiare co prasuje wszystko co tylko pierze. posciel, ciuchy, majtki i skarpetki tez :D

Gość gość
Ja tez nie prasuję, bo u mnie wszystko wisi. Mam dwie wielgachne szafy, w środku ponad 300 wieszaków i na nich wieszam ubrania, nawet spodnie. Dzięki temu same się naprostowują i nie trzeba prasować. I łatwiej wybrac to, co się chce założyć, no i nie ma kantów od składania. tylko bieliznę mam w koszyczku.

Gość migottkaa
nie prasuje bo mi sie nie chce

Ja też nie prasuję wcale, wyjątek to koszule męża. A dla dziecka to nie wiem, ale chyba poprasuję.