Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie obowiazki maja w domu Wasi mezowie

Polecane posty

Gość gość
Jagoda - jedzie mi tu prl-em. Bez urazu oczywiscie. Wiele osob zwlaszcza facetow sadzi ze praca w domu to nie praca. Guzik prawda. Ja nie mowie ze harowka ale zawsze jest cos do zrobienia. I nie wiem jak u was z tym kefeterianki, ale niektore wzorce wynosi sie z domu. Jesli ktores pochodzi z typowo patriachalnej rodziny, gdzie to facet ,,poluje i przynosi mieso do domu" te same wzorce bedzie probowal wprowadzic u siebie. Nie zawsze tak jest ale patrzac po moich znajomych znajduje to czesto potwierdzenie.

Gość gość
Gdy slysze ze mezowie pomagaja w domu, zastanawia mnie jaka maja prace ze sa w stanie cos jeszcze robic po pracy w domu. Ja nie mialabym sumienia gonic swojego do prac domowych w jego dni wolne. Moj pracuje 4 dni w tygodniu jako zawodowy kierowca po 13 godzin czasem 16. ale to on jest od oplacania rachunkow, ciezkich zakupow, samochodow- typowo meskich zadan.

Gość gość
Mój musi podnosic nogi do góry jak odkurzam i czyscic pilota raz do roku

Gość asse
Mój mąż w domu nie ma żadnych obowiązków, ja sama wszystko robię, a jestem pedantką i w domu błyszczy. Po pierwsze nie umie tak dobrze jak ja, a po drugie ja obecnie nie pracuję, jestem w 7 miesiącu ciąży, a on nagina po 12 godz dziennie, 6 dni w tyg. Wstydziłabym się go gonić do domowych porządków. Wcześniej jak pracowałam to poodkurzał raz na tydzień, śmieci wynosił, kurze ścierał i tyle, ale to kropla w morzu. Mam koleżankę, która jest na wychowawczym, 2 pokoje w bloku, mąż po 10 godz w pracy, wraca a tam zlew pełen i ona mu karze zmywać, paranoja.

Gość gość
mój sprząta, gotuje. Ja piorę. Ale nie jestem w ciązy

Gość gość
Ja bym nawet nie chciala aby moj gotowal- ble :) ale swoje robocze ubrania sam pierze, gdy ma wolne to on wieczorem kapie naszych chlopakow i kladzie spac

Gość gość
Mąż - praca, po pracy łapie fuchy bo odkladamy na wczasy i wyposażenie mieszkania, codzienne zakupy, wynoszenie śmieci, usypianie dziecka wieczorem gdy ja już padam albo nie mam cierpliwości.Ja natomiast zajmuje się dzieckiem, gotuje i sprzatam. W weekend mąż odkurza, pomaga ogólnie w porzadkach. Dodam że mamy dziecko miesieczne

Ani zaden patriarchat, ani prl taka mamy umowe :) Maz dzieki Bogu dobrze zarabia wiec ja moge sobie pozwolic na zajmowanie sie domem i dziecmi. Obydwoje jestesmy z takiego ukladu zadoleni i na wzajem sie doceniamy. ;)

Gość gość
my oboje pracujemy, więc w domu podział obowiązków mniej więcej po równo - ja gotuję, On odkurza, zmywamy na zmianę, pranie wstawiamy i rozwieszamy na zmianę, zakupy robimy wspolnie. On sprząta kotu, ja zmieniam pościel i ścieram kurze. On wynosi śmieci.

Gość gość
Asse jak urodzisz dziecko zobaczysz ze popelnilas blad,obowiazkow bedziesz miala 100 razy wiecej,a mezus ci nie pomoze bo tak go nauczylas