Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak dlugo alergen w mleku matki

Polecane posty

Gość gość

Czy jesli dzien nie jadlam nabialu a dziecko karmione piersia nadal mialo w nocy problemy z wyproznianiem i puszczaniem gazow to moge uznac ze to nie wina nabialu czy jeszcze lepiej sie wstrzmac ze zjedzeniem go?

Gość gość
Nabiał na 2 tygodnie się wyłącza, żeby sprawdzić reakcję.

Gość gość
2tyg az? Nie wiedzialam ze az tyle. Dzieki za info bo juz szykowalam sobie platki z mlekiem:-)

Gość gość
Bylam dwa tygodnie na diecie beznabialowej, tak zalecil pediatra. Dwa dni temu bylam u alergologa to powiedzial ze dwa tygodnie to za krotko..

Gość gość
No, 2 tygodnie to minimum, żeby zauważyć różnicę. I u nas się sprawdziło. Po 2 tyg. przeszły kolki, zaparcia, skóra się ładnie wyrównała, brak przesuszeń, ciemieniucha zniknęła bez śladu. 4dni temu skusiłam się na batonik i znowu się pojawiło kilka łusek na główce, policzki się przesuszyły i był problem z kupką. Trzeba bardzo uważać na składy produktów, bo prawie we wszystko walą jak nie mleko w proszku, to serwatkę i inne cuda. Najlepiej samemu robić ciasta i ciastka. Do smarowania używać margaryny bez dodatku masła (np. masmix odpada). Boże, jak ja bym twaróg zjadła ^^

Gość gość
Smaruj chleb margaryna jesli chcesz jesc plastik... Polecam swietna alternatywe dla masla, maslo z tluszczu kokosowego wyciskanego na zimno plus odrobina oleju lnianego. Wujek google powinien miec przepis na maselko kokosowe :)

Gość gość
Od kiedy margarynę robi się z plastiku? XD Fajnie, ale na kokos to ja mam alergię :/

Gość gość
Margaryna to najgorsze swinstwo Jest tyle rzeczy, ktorymi mozna smarowac chleb, nie uzywajac masla. Ale najlepiej siegnac po alternatywne gotowce

Gość gość
Czym niby można smarować, smalcem, majonezem? Czemu margaryna miałaby być najgorszym świństwem? Tym bardziej, że kartonami jej nie wciągam, tyle co na chleb się smaruje... O matko sałatko, zaraz umrę albo raka dostanę...

Gość gość
Podam przyklady: avokado nadaje sie swietnie do przerobienia na paste do smarowania (dodatki wedlug uznania) oberzyny, tofu, oliwki, ziola rozne z oliwa z oliwek (cos w rodzaju pesto) pomijajac soczewice, groch i fasole- swietne pasty z tego wychodza, ale nie nadaja sie na poczatki karmienia piersia :)

Gość gość
Widzisz, nie znasz innych alternatyw jak smalec, czy majonez... Smalec, majonez i margaryne to Ty masz niestety z mozgu, plus alergie na kokos

Gość gość
Moj synek (1m)ma problemy z brzuszkiem tj nie moze sie wyproznic chociaz kupki robie rzadkie, ma problemu z puszczeniem gazow- strasznie sie przy nich meczy nawet po herbatce koperkowej albo espumisanie, ulewa, nawet jak spi to skrzeczy z bolu. Jak myslicie czy winny moze byc nabial? Jem 2razy dziennie miseczke platkow z mlekiem+ czasem jogurt, maslo. Juz wiele alergenow wykluczylam i moja dieta jest dosc uboga wic juz sama nie wiem co mu moze byc. Nie wiem jak pomoc synowi zeby sie tak nie meczyl:/

Gość gość
Niestety nie jestem pediatra, radzilabym Tobie isc do lekarza. Ja mialam to szczescie, ze nie stosowalam diety zadnej i dziecku nic nie bylo. Nie wiem wiec, co robic, jesli dziecko ma takie problemy jelitowe. Pediatra albo polozna beda w stanie Ci pomoc