Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszkus

Moje pierwsze objawy ciąży

Polecane posty

Gość Agnieszkus

Witam, Ponieważ sama wiele razy przeżywałam potworny stres związany z tym czy jestem w ciąży chciałabym opisać swoje objawy. Być może komuś się to przyda choć nie zastąpi testu ani wizyty u lekarza! Po pierwsze regularnie prze 11 lat bez żadnej przerwy brałam Cilest. Przestałam go brać dopiero po aferze kiedy wycofano go z obrotu w całej Europie. Nigdy nie brałam innych tabletek i tylko raz nie miałam normalnie okresu. Wtedy nie chciałam dziecka i pamiętam że wmawiałam sobie wszystkie objawy wczesnej ciąży. Jednego dnia miałam ślinotok a następnego już suchość z ustach (w zależności o jakim objawie przeczytałam w necie). Wtedy okazało się że to 4-centymetrowa cysta. Obecnie staram się z moim M. o dziecko od ok. 9 miesięcy. Nawet już się powoli zastanawialiśmy czy wszystko z nami oki ale już wiem że spodziewamy się... a dzięki planowaniu mogłam dokładnie zauważyć czy są jakieś objawy. I powiem wam tak... Takich objawów przed spodziewaną miesiączką to nie miałam. Kilka dni po spodziewanej miesiączce zaczął się na pewno ból jajnika i to dość mocny, brak upławów i zaparcia. Jeśli wcześniej ktoś normalnie miał zaparcia to nie zauważy tego objawu. Na pewno jedna rada: zanim będzie już wariować na spokojnie zapytajcie się mamy jakie one miały objawy - bardzo prawdopodobne że będziecie miały podobne. Nie ma szans na unikniecie stresów, więc życzę Wam spokoju i żebyście 2 kreski zobaczyły wtedy kiedy naprawdę chcecie:)

Gość roza22
cześć, ja właśnie teraz się zastanawiam bardzo się strsuje gdyż to nie czas na dziecko, dla mnie. zawsze u nas jest prezerwatywa, raz na chwile był seks przyerywany. chłopak wyciągnął, jednak dziś mam 30 dzień, okresu brak. 3 dni wcześniej zrobiłam test i był negatywny. wczoraj miałam nabrzmiałe piersi,bolał brzuch a dziś rano pobolał i myślałam ze dostanie okres a tu nie ma....i piersi już nie bolą i nie są obrzmiałe. i straes. nie wiem mozesie spóźnia bo miałam dość streusjący miesiąc, ale....

Gość roza22
jestem jeszcze trochę przeziębiona ale, nie chce brac jeszcze antybiotyku bo antybiotyki tez opóźniają, wiec czekam az dostane okres i wtedy mogę brac. ale mam wielką nadzieje ze dostane bo teraz nie czas, teraz właśnie mam wspaniałą pracę, chce najpierw czegos się dorobić,bo nawet nie miałąbym co dziecku dac:(

Gość roza22
a wcześniej brałam tabletki anty i pierwszy mój okres dostałam po 21 dniach, ostatni miałam po 30 dniach i teraz jest ten kolejny, no i znów stres. kiedyś zanim zaczęłam brac tabletki anty okres miałam co 28 dni. stresuje się strasznie

Gość roza22
i teraz znow zamierzam brac tabletki anty ale czekam na okres. bo jednak z tabletkami to wygoda