Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o kobietach, które nie chcą mieć dzieci??

Polecane posty

Gość gość

j.w

Gość gość
Że warto byłoby wykonać badania na poziom hormonów. Bo nie wiadomo czy to jest kobieta, zazwyczaj z wyglądu tylko, a hormonalnie to facet

Gość gość
ich sprawa, a co mnie to obchodzi

Gość gość
Nic.

Gość gość
haha uśmiałam się :)

Gość gość
gość 10:31 co za bzdura! A osobiście to ich sprawa, sam szukam na stałe takiej

Gość gość
madre i odpowiedzialne jest nas 7 mln na swiecie, na cholere wiecej?

Gość poli30
ja nie chcę mieć dzieci bo ich nie lubię i nie czuję potrzeby zeby mieć

Gość gość
Roznie. Ze to ich wybor.ze moga byc szczesliwsze od niejednej matki Ze jednoczesnie wiele traca Ze akceptuje ich wybor mimo ze mam 3. Ze dziwie sie im ze nie chca ale przeciez wszyscy jestesmy inni.

Nic nie myślę :) nie moja sprawa, tak samo jak to, że ktoś chce mieć 11 dzieci bo go stać i lubi - też to nie jest niczyja sprawa i nic nikomu do tego

Gość gość
Trzeba wiedzieć o tym że małżenstwo sakramentalne ,jeśli z własnej woli nie chce mieć miec dzieci jest wobec Boga nie ważne . .Poza tym ,takie kobiety ,często żałują ze podjęły decyzje o bezdzietności w czasie kiedy juz minął wiek rozrodczy .

Gość poli30
tak bo ty pewnie znasz mnóstwo bezdzietnych kobiet po 50 -tce i mówiły ci ze załują ze nie mają dzieci :O:O..kolejny stereotyp o tym załowaniu,jeśli ktos naprawde nier chce dzieci to niczego załowac nie będzie

Gość gość
Co to znaczy, że nie chcą. Przychodzi czas kiedy każda zdrowa kobieta chce mieć dziecko, bo taka jest nasza natura. Jeśli faktycznie nie chce całe życie to jest to pewne wynaturzenie, może matka natura zakpiła sobie z takiego osobnika. To chyba właściwe określenie- osobnik, bo w takim razie to nie jest kobieta.

Gość gość
Przepraszam to,ze wypchniesz przez swoją pochwe dziecko czyni Cie kobietą bardziej? Śmiem się nie zgodzić a już jak widzę napewno to nie czyni Cie lepszym człowiekiem.

Gość poli30
taaa kazda kobieta chce miec dziecko...ja jestem kobietą a dzieci nie chcę i nie będę chciała....i zadnym ''osobnikiem'' nie jestem ...

Gość gość
w naturze mężczyzny jest spłodzenie dziecka, a w naturze kobiety jego urodzenie. A jak w takim razie nazwać coś po środku.

Gość ale badziew
Ja patrzę praktycznie. Nie przepadam za dziećmi, ale mniejsza o to. Na jaki świat sprowadziłabym dziecko? Konflikty i zamieszki już za najbliższą granicą, bardzo wysokie bezrobocie, bardzo ciężko czegokolwiek się dorobić, coraz droższe jedzenie i życie, coraz głupsi ludzie rządzą państwami na świecie. Z drugiej strony, zepsucie moralne. Wystarczy spojrzeć choćby po tym forum: zdrady, brak szacunku, puszczanie się, związki i śluby dla kasy, seks przez internet, ciąże nastolatków, mordowanie dzieci, itp. Po co mam narażać kolejną istotę ludzką na życie w takich czasach? Dla własnego widzimisię? Po to, żeby ktoś mi płacił emeryturę? Dziękuję bardzo, mam własne konto emerytalne, na które co miesiąc odkładam na starość, bo nasze pokolenie emerytur mieć już nie będzie. Poza tym, starości na pewno w tym "uroczym" kraju nie spędzę.

Gość poli30
po srodku to bezdzietność

Gość gość
ja słysze moje koleżanki jak narzekają jakie to ich dzieci nie dobre, jakie one zmęczone, ze wyjśc nidy nie mogą, ze mają dośc tylko siedzenia w domu to sie odechciewa a puzniej pytają dlaczego ja jeszcze nie mam dzieci?

Gość gość
Tyle tylko, że prawo natury jest bardzo irracjonalne i z względami praktycznymi nie ma kompletnie nic wspólnego:)

Gość gość
bardziej żałują te co mają dzieci i zazdroszczą tym co ich nie mają niż na odwrót, taka jest prawda.

Gość gość
Ze są świadome i wygodne . Nic tylko je cenić za to że są sobą! Ja cenie zarówno te które chcą mieć jaki te które nie chcą ŻAL MI NATOMIAST WSZYSTKICH TYCH KTÓRE PRZEZ ŻYCIE ZOSTAŁY ROZCZAROWANE Tzn o ile chciały czegoś to później się okazało, że nie było tak, jak sobie to wyobrażały. Szkoda mi takich ludzi którzy nie potrafią przewidzieć i wyprzedzić faktów.

Gość gość
Poli 30 Nie sa to kobiety po 50 .Sa znacznie młodsze . Trochę za malo wiesz o zyciu jesli twierdzisz ze kobiety nie zalują,.

Gość gość
ze nie sa lemingami i nie maja dzieci bo tak wypada. Znam kobiete, ktora specjanie zaszla w ciaze bo facet jej prace zalatwil. Pracowac jej sie nich chcialo wiec za 2 czy 3 miesiace byla wpadka:)

Gość gość
Nie ze wypada .Tylko pojawia sie pózny instynkt macieżynski .

Gość tusia911
Każdy ma prawo do własnego wyboru. Jeżeli ktoś nie czuje potrzeby bycia matką, to według mnie lepiej niech nie rodzi dzieci, jak rodzi i zabija, jak to teraz zaczęło być modne wśród niektórych kobiet.