Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byście zrobiły na moim miescu

Polecane posty

Gość gość

Gdy zaszłam w ciąże razem z mężem chcieliśmy coś wynając. Teść, który jest wdowcem uznał, że udostępni nam mieszkanie bo on i tak ma zamiar przeprowadzić się do kobiety z którą się od jakiegoś czasu spotyka. I tak też się stało. Część pieniędzy, które mieliśmy odłożone włożyliśmy w remont pokoju a reszta poszła na wyprawkę i tak dalej. Jedyny problem to taki, że teść wpada do domu praktycznie każdego dnia po 2 - 3 razy. A to po koszule, po jakieś papiery. Nie zapuka tylko kluczem otwiera drzwi. Wiem, że to jest Jego mieszkanie i ma do tego pełne prawo ale są sytuacje, że ja biegam po domu w staniku (nie zdążyłam się ubrać bo dzidziuś zaczął płakać) i właśnie w tym momencie drzwi otwiera teść. Ja lekko skrępowana a on 'myślisz, ze ja nie widziałem dziewczyny w staniku?' Mąż rozmawiał z ojcem, żeby chociaż dzwonkiem zadzwonił czy zapukał ostrzegając nas, ze wchodzi. Różne są sytuacje a on, że t wstyd przed sąsiadami, żeby do swojego mieszkania pukał i jak to bedzie wyglądać. Teraz czuje się tak jakbym wynajmowała mieszkanie a nawet gorzej bo wtedy nikt by co dzień nie sprawdzał mnie. Niby mieszkamy sami ale nie mam żadnego poczucia prywatności bo wiem, że w każdej chwili drzwi otworzy teść. Część pieniędzy, które mieliśmy odłożone poszła w remont mieszkania i szkoda nam teraz tego zostawić bo troche w ten dom włożyliśmy. Jak teściowi przetłumaczyć, że taka sytuacja jest dla mnie krępująca?

Gość gość
Takie są skutki inwestowania w cudze. skoro teść nie widzi problemu to wątpię aby cokolwiek się zmieniło po dalszych rozmowach. Ale zawsze możesz przecież zamknąć drzwi na zamek i zostawić klucz w zamku a wtedy teść nie otworzy sam i będzie musiał dzwonić.

Gość gość
widocznie masz męża C***, który tak banalnej sprawy nie umie załatwić z własnym ojcem. Co teśc by zrobił jakbyście się wyprowadzili? Wynajał? Wtedy by nie mógł wchodzić do mieszkania tak o! A może by płacił czynsz itd za free?

Gość gość
Zaloz taki lancuszek co blokuje drzwi i mozna sprawdzic kto przyszedl

Gość gość
Dokładnie. Wkładaj klucz w drzwi lub zamontuj taki łańcuch na drzwi. A jak sie teść bedzie czepiał to powiedz że ostatnio czesto akwizytorzy przychodzą o cię nekajai nie chcesz im drzwi otwierać. Lub wymyśl cos innego.

Gość gość
Hahaha wyremontował i pokój i szkoda im zostawic to remont pokoju to milion kosztuje ech patologia