Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóg zawsze wybacza ludziom którzy zrobili złe rzeczy.

Polecane posty

Gość gość
a człowieka żadnego NIGDY NIE SKRZYWDZIŁAM.

Gość gość
czasami zamiast walczyć z sytuacją warto się nad nią zastanowić, uciekając od życia, od siebie, możesz coś ważnego przegapić

Gość gość
Powiedz zatem dla czego bóg zabrał mi moją córkę niewinne dziecko ? Z miłości do mnie czy z nienawiści do mojego dziecka ?

Gość gość
To Bóg jest naszym krzywdzicielem - o ile istnieje.

Gość gość
Lepiej poszperaj dobrze w swoim sumieniu, na pewno coś znajdziesz, nie ma ludzi bez grzechu. Twoje zadufanie źle się skończy.

Gość gość
28.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość Powiedz zatem dla czego bóg zabrał mi moją córkę niewinne dziecko ? Z miłości do mnie czy z nienawiści do mojego dziecka ? x Zabrał je z miłosci, miał taki plan wg niej, nie chciał by cierpiała na tym świecie a jednocześnie Ciebie pozbawił cierpienia, bo przeżywałabyś jej ból jako matka. A tak ona już jest w Domu Ojca a Ty wkrótce tam dołączysz.

Gość gość
mam w doopie coś ważnego i mam w doopie cenne doświadczenia, za niedługo wynoszę sie z tego świata.

Gość gość
Poszperaj w sumieniu ? Jaki grzech musiałam popełnić by odkupieniem mojej winy była śmierć dziecka ? ten tok myślenia prowadzi do tego - zapłacisz za grzechy taką karę ,że jej nie uniesiesz .Miłosierdzie chciała bym sama sobie na nie pozwolić .

Gość gość
moje sumienie cię goowno obchodzi.

Gość gość
Ja sama straciłam brata gdy ten miał 7 lat a ja 3. I uwierz mi, bardzo często płakałam przy jego grobie, zazdroszcząc Mu, że już się nie męczy na tym świecie i jest wśród aniołów.

Gość gość
Nie wiesz co mówisz ,matka stojąca nad grobem wraz z dzieckiem chowa do grobu własną duszę .Cierpię na widok każdego noworodka na widok małych dziewczynek chce mi się ryczeć i czasem nawet mam ochotę ukraść komuś dziecko byle ukoić ból .

Gość gość
To co nas spotyka, nie jest ani karą, ani nagrodą, tylko PRZYPADKIEM.

Gość gość
dzieci też umierają, wszyscy kiedyś umrzemy, to delikatna sprawa nie chcę o tym za dużo mówić ale na końcu tunelu zawsze jest światło i jest to dobre światło, nie na wszystko mamy wpływ, czasami wobec zdarzeń losu ludzie są bezradni, całkowicie, ale i z tego płynie wiele ważnych wniosków...nic nie trwa wiecznie, warto więc doceniać to co się ma tu i teraz, dbać o to i pamiętać dobre chwile z przeszłości, a może jeszcze kiedyś wszyscy się spotkamy po drugiej stronie, może tam jest lepiej? cóż my wiemy o tym świecie i jego konstrukcji?

Gość gość
Nie raduję się z tego że bóg ją zabrał ...mam wrażenie że nie zasłużyłam że bóg mnie pokarał tylko za co ..nie wiem klękam proszę o łaskę ukojenia duszy od tylu lat bóg mnie nie słyszy .

Gość gość
może, może, może... nic nie wiemy o tym czy cos jest po śmierci.

Gość gość
Za to wiem. że za życia można zaprzedać duszę diabłu i nie wahała bym się ani chwil gdyby cofnął czas i moja córka by żyła .

Gość gość
Bóg uwielbia patrzeć na nasze cierpienie i dlatego zabiera nam bliskich.

Gość gość
Bóg Cię słyszy. Za bardzo skupiasz się na swoim bólu, na sobie. Żałoba ma swój czas, pomyśl o tym, otwórz swoje serce na innych ludzi.

Gość lubie ptysie
Ludzie boga nie ma i nie bylo...

Gość gość
Może i słyszy ale ja go nie i to od dawna .gdyby znał mój ból postawił by mi inne dziecko na drodze ,nawet nie mogę zostać rodzina zastępczą ... bo za biedna jestem a mają ogromne wymagania .

Gość gość
Podstawowym błędem jest wiara, że Bog nas kocha. Przyjmij założenie, że Bóg ma cię gdzieś, a nagle wszystko ci się poukłada w logiczną całość.

Gość gość
Z wiarą życie nie jest dobre, a bez niej ...nadzieja umiera ostatnia.

Gość gość
Bóg jest wszechwiedzący i wie, co nas najbardziej zaboli i co nas wykończy. Zawsze zada nam taki cios, żebyśmy się już nie pozbierali. Bóg jest wcieleniem niesprawiedliwości i okrucieństwa.

Gość gość
DO OSOBY KTÓRA STRACIŁA CÓRKĘ Czy jesteś mężatką? Bo jeśli nie, to jakiś oszołom mógł się dowiedzieć o Twojej sytuacji i wymodlić ci śmierć dziecka, uważając, że powinna cie spotkać kara (jego zdaniem).

Gość gość
Wtedy nie bylam czy to mozliwe by tak podla modlitwa w zlej intencji zostala wysluchana.?

Gość gość
Wystarczy ze wybaczam sama sobie.

Gość gość
Myślę, że pomogłaby Ci rozmowa z mądrym i życzliwym księdzem.

Gość gość
Nie znam takiego to' materialisci i przyjmuja interesantow w wybrane dni i godziny nie sa blisko ludzi nie wiele o nas wiedza chyba ze duze datki dostaja

Gość gość
zamiqst do boga lepiej pójść do psychologa. On przynajmniej istnieje :)