Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakubrać

Jak według was powinno być ubrane 1,5 roczne dziecko

Polecane posty

Gość jakubrać

Chodzi mi jak w domu, jak na wyjścia ;)

Gość gość
przede wszystkim tak, żeby było mu wygodnie

Gość gość
Coz a debilne pytanie... Jak to jak? Normalnie. Newest z tym masz problem zeby urbanc dziecko?

Gość jakubrać
są różne opinie ;), jedni że wszędzie dresy, inni bardziej stroją ;)

Gość gość
A Ty swojego rozumu nie masz i swojego gustu..?? Ubierz tak żeby dziecko wyglądało ładnie, schludnie i żeby mu było wygodnie..

Gość gość
Ja, moje jescze wtedy niemowle, ubieralam w kaftanik plus spiochy, czasem jakies spodnie baawelniane i bluzke. A kolezanka strasznie mi sie dziwila, bo ona swoja niunie stroila w falbanki, koronki, satynki. Pytala, czzy mi nie wstyd wychodzic z dzieckiem odzianym w normalne body czy spiochy :D

Gość jakubrać
jakoś nie widzę tego, że dziecko 1,5 roczne biegające w śpiochach ;)

Gość gość
no i dobrze, że stroiła, dziecku jest wszystko jedno a przynajmniej ładnie wyglądało

Gość gość
1,5 roczne dziecko to nie niemowle :P

Gość gość
Śpiochy są do spania ;)

Gość nomaszcilos
Co Wy byście, biedne kobitki, poradziły jakieś 20 lat temu, bez internetu? Skąd byście czerpały wiedzę jak ubrać dziecko? :D

Gość gość
tez chyba zalezy jaka plec. Dziewczynce rzeczywiscie wystarczy wygodna kiecka i rajtuzy, chlopczykowi jakis t-shirt i spodenki

Gość gość
pytanie troche dziwne, moj synek nosi zwykle jakas bluzke czy zapinany sweter, pod spodem body, jak jest zimno to ma kalesonki i na to spodnie-fajne dresy lub jeasy, z butow ma takie trampki za kostke i do tego kurtka zimowa (jak jest zimno) lub bezrekawnik (jak cieplej) wyglada ladnie, modnie i przede wszystkim jest mu cieplo i wygodnie, urania kupuje dobrej jakosci, tylko bawelniane, nie nosi zadnych polarow,bo ma egzeme, ktora sie nasila jak jest mu za cieplo lub gdy skora nie oddycha

Gość lewira
ja lubie bibidreams mają fajne kolorowe ciuchy, bardzo wygodne. pajace, lubie kominy na szyje zamiast szalika

Gość gość
ja tam swoje w ciuchy ubieram a w niby co mam? kocyk otulac?

Gość gość
Śpiochy i pajace to wg mnie są dla maluszka.. do góra 3 miesiąca. _ A moje 13 miesięczne dziecko (chłopiec) po domu chodzi (zależy jaką mam temperaturę): 1) body z krótkim rękawem + cienka bluzka 2) body z długim rękawem 3) cienkie body z długim rękawem + koszulka bez rękawów (ale nie podkoszulka) lub koszulka z krótkim rękawem do tego spodenki dresowe (grubośc różna, zależy od temperatury w mieszkaniu), skarpetki i skarpetki z abs _ Na wyjścia ma różne miękkie spodenki dżinsowe (pas na gumkę lub na taką szeroką gumę jak spodnie ciążowe), czasami (chociaż rzadko) zakłada "bardziej eleganckie spodnie dresowe" ;) Do tego ma sweterki, bluzeczki (inne niż domowe), ładne body i kamizelki. I oczywiście buty.