Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Takie same pasujące klucze do zamkow w dzwiach w dwoch mieszkanaich.

Polecane posty

Gość gość

Sluchajcie. Moja znajoma w swojej malej miejscowosci zamowila drzwi wejsciowe u stolarza, sąsiadka jej tak samo . Jednej i drugiej zamontowano drzwi nie mal w tym samym terminie. Chodzą do siebie na kawe czesto. Przez przypadek ktoras z nich zasmiala sie ,ze jak drzwi identyczne i klucze tak samo wyglądające to chyba zamki sie tez nie roznią. Ot tak dla zartow sprawdzily i o zgrozo jednej i drugiej klucze pasują do swoich dzrwi jak i do sąsiadki .Te same zamki wmontowane ,te same klucze :/ Czy mozna ubiegac sie odszkodowanie od wlasciciela firmy stolarskiej? W koncu na dobrą sprawe nie trudno o wlamanie jeśli ktos nie jest z sobą w zazylosci

Gość gość
???

Gość gość
tak, powinni ci to wymienić w ramach gwarancji, ich błąd ich wina

Gość nomaszcilos
Ja bym nawet się nie zastanawiała tylko natychmiast zrobiła awanturę temu producentowi- co to w ogóle ma być, może niech wszyscy sąsiedzi mają te same klucze? :O

Gość gość
Błąd? Za prlu na niektórych osiedlach blokowych jednym kluczem można było otworzyć drzwi do mieszkań wszystkich lokatorów. Każdy dostawał taki sam zamek i klucze. To był qrwa błąd.:classic_cool:

Gość gość
to sobie wymiencie , nie wielki koszt zmiana zamka

Gość gość
Ja po zakonczeniu budowy zmienilam zamek w drzwiach bo duzo obcych ludzi mialo klucz do naszego domu i co sie okazalo, ze starym kluczem mozna bylo otworzyc nowy zamek. Zamek firmy gerda. Jak pytalam sie w sklepie czy to mozliwe pan mowil ze raczej nie ale nie wykluczal takien mozliwosci, i byl mocno zdziwiony.

Gość gość
oszusciiiii

Gość malanka
pewnie, że się upominać, to ich błąd. A jeśli się nie uda, to po prostu trzeba zamki wymienić, tylko na pewno nie u nich :P w szczecinie znam rzetelną firmę: http://www.abra.szczecin.pl/ ja i znajoma korzystałyśmy i zamki mamy niepowtarzalne ;)

Gość gość
mojej sąsiadce też się kiedyś tak zdarzyło, ale nie pamiętam już od kogo miała te drzwi. W kazdym razie wymiana zamków poszła szybko bo tu korzystała - http://www.pogotowie-zamkowe-poznan.pl/ ja na Twoim miejscu tez bym się upominała

Gość gość
To są chińskie zamki kupowane hurtowo i wszystkie takie same, chińskie drzwi zamawiane we wszystkich rozmiarach od razu z zamkami i tez wszystkie jednakowe. Tak wyglądają firmy co to niby robią ci drzwi na zamówienie. G***o prawda, wszystko maja gotowe, twoje klucze będą pasować do połowy mieszkań w tym kraju.

Gość gość
ja bym czym predzej zglosila sie do http://www.pogotowie-zamkowe-wroclaw.pl/ oni dopieraja odpowiednie zamki do drzwi i je montuja. Dzieki temu nie bedziesz miala rozwalonych drzwi i nikt nie wejdzie ci do domu

Gość gość
dokładnie, lepiej wymienić zamki w drzwiach na porządne, ja mam takie jak tutaj http://www.abra.szczecin.pl/zamki/zx.html - nie zacinają się, nie ma z nimi problemu i raczej nie mam podstaw,aby sadzić, że ktoś mógłby mieć do nich klucz poza rodziną.

Gość gość
najlepiej to wymienić zamek pop rostu na taki jaki pasuje Tobie. Możesz poszukać ich w www.pogotowie-zamkowe-3s.pl . Tam Ci doradzą jaki najlepiej kupić w Twoim przypadku.

Gość gość
Wystarczy, że zadzwonią np do www.pogotowie-zamkowe-poznan.pl by wymienili im zamki w drzwiach. Szybko przyjeżdżają i sprawnie zajmują się wymianą

Gość gość
Najlepiej to wymień zamki od razu i będzie po problemie. Ja wymieniałam niedawno przy pomocy www.cezarszczecin.pl .