Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile trwa przelew zagraniczny?

Polecane posty

Gość gość

Wysłałem pieniądze sprzedającemu 3 dni temu a on dalej twierdzi że nie ma ich na koncie. Miał mi wysłac telefon a tymczasem układa całą sytuacje tak jakbym to ja był oszustem. Troche źle sie z tym czuje bo już raz zostałem oszukany. Tak czy inaczej ile idzie przelew zagraniczny do polski?

Gość gość
wyślij mu potwierdzenie

Gość sebecki
hahaha a to dobre kolejny frajer dał sie oszukac w necie :D porażka :D hahahah

Gość gość
już mu wysłałem ale on twierdzi swoje. Nawet próbował przezemnie jakąś pieczątke z banku wynieść czy tam wzór bo mu niby potwierdzenie z banku nie wystarcza. Jak powiedziałem w banku o co mi chodzi z tą pieczątką i że on ją chciał odemnie to mi powiedzieli ze to jest nielegalne. Już sam nie wiem co o tym myśleć. Tak bardzo zależy mi na tym telefonie że gdzieś tam w środku wierze że mi go wyśle ale wszyscy do okoła mówią mi że sie dałem nabrać na najstarszy numer świata.

Gość MarcelinaMotylek
ja kiedyś czekałam prawie dwa tygodnie ale w końcu doszło

Gość gość
taaak, frajer, na pewno. sam jesteś frajer. a co do tematu to wysłałem gościowi nawet skan z bankowości elektronicznej i tam jest jak byk że przelew wyszedł. jak myślicie? zgłosic na policje całą sprawe? dodam że to już drugi raz w przeciągu dwóch tygodni jak mi się to zdaża...

Gość gość
jak gość sie nie kontaktuje, nie dzwoni nie pisze albo ściemnia po wysłaniu pieniędzy to sie mogłeś od razu zorientować że to jest wałek :) ja bym zgłosił sprawe do sadu bo policja pewnie nie zrobi nic. to znaczy jak masz jak udowodnić że wysłałeś pieniądze.

Gość gość
Zalezy, jaki to jest przelew zagraniczny. Jesli przelew w euro do krajow unii europejskiej to pewnie SEPA - ona idzie wg najnowszych regulacji 1 dzien roboczy (dzis placisz, pieniadze jutro sa u odbiorcy). Jesli przelew do krajow trzecich w euro lub gdziekolwiek w innej walucie niz euro, to wtedy moze isc nawet do 5 dni roboczych. Wszystko zalezy od ilosci bankow posredniczacych. Wiem tez, ze w roznych krajach maja rozne regulacje dot. przelewow. W wiekszosci zadaja potwierdzenia z pieczatka bankowa poniewaz nie rozumieja ze u nas wydruk w formie pdf ma taka sama wartosc jak ten z pieczatka bankowa.

Gość wredna_kiki
No właśnie, potwierdzenie elektroniczne ma taką samą wartość jak to bankowe na papierze. Ja wiedziałem że on mnie oszukał. Tydzień wcześniej tez zostałem oszukany w ten sposób i też typek mówił że jeszcze nie dostał pieniędzy i że jutro wyśle i tak przez ponad tydzień.

Gość wredna_kiki
wredna_kiki przejmuje twojego nika bo najbardziej mi sie podoba twoja odpowiedź. Już sie nie mazgaje tylko biore sprawy w swoje ręce. Jutro mój prawnik wykona odpowiednie ruchy.

Gość gość
Jak euro i inna waluta w EU, to może iść z tydzień, bo to idzie przez jakiegoś pośrednika, któremu się nie śpieszy i który potrąca z niego swoją działkę, tak miałem w zeszłym roku. Ktoś pisał, że z euro na euro idzie 1 dzień, tego nie wiem. Porównaj sobie do tych 2 schematów twój przelew i stwierdź czy powinien już dojść.

Gość Citrinka
Oj jeśli chodzi o czas dotarcia przelewu to jest to bardzo różnie no i często bardzo długo to trwa, ale czytałam że poprzez stronę https://bezpiecznyprzelew.pl/ przelewy zagraniczne wykonywane są bardzo szybko, no i masz pewność, że przelew na pewno dotrze.