Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból kciuka

Polecane posty

Gość gość

Hej mam taki problem. Ostatnio bardzo boli mnie lewy kciuk. Jak nic nie robię, to nie alej.. Jak np. muszę go zgiąć to prawy nic a ten już trochę boli a jak ma zostać w tej pozycji i trochę "naciskać" to prawy wciąż nic a lewy strasznie mnie boli. Najgorzej jest wtedy, gdy dotykam nim dołu małego palca i staram się go... "przycisnąć" do dłoni. Z prawym nic, lewy bardzo mnie boli. Głównie u dołu, wiem, że to kość. :( Nie przypominam sobie, abym ostatnio jakoś upadła, czy coś aby coś się z nim stało. Chociaż.. ostatnio.. ja to mam już od jakiś 3/4 miesięcy. Zaczęło się dawno, ale myślałam, że przejdzie i tak to zostawiłam i wciąż jest to samo... to nie złamanie bo wtedy chyba by mi spuchł i bardzo bolał cały czas a mnie tylko czasami gdy go zginam albo coś... Stłuczenie chyba też nie... Co to może być? Może mam "niewyćwiczony"? Jest to możliwe? :) Dziękuję za wszystkie odpowiedzi z góry! :)

Gość kadunia77
Dobry temat. Powiem Ci, że ból kciuka to może być zespół Quervaina i faktycznie dopada częściej kobiety niż mężczyzn, a już szczególnie te, które codziennie noszą niemowlę na rękach i jak wiadomo przybiera ono na wadze. Poczytaj sobie na https://adamed.expert/bol-kciuka-czyli-zespol-de-quervaina/ o tej przypadłości.

Gość Amirania
Mojego męża bolała ręka i okazało się na rezonansie dopiero, że ma chorobę de quervaina. Długo chodził z tym i nie było wiadomo co mu jest. Znalazłam mu więc rezonans na Zachodniej 7 w Krakowie, bo taniej nigdzie nia ma, zadzwoniłam 698115115 i umówiłam go i w kilka dni miał badanie, opis też bardzo szybko, bo tam mają w trzy dni, a jak gdzieś indziej dzwoniłam to mieli i drożej i opisy po 10 dni, więc jak komuś zależy na kasie i na dobrym, szybkim opisie to tam jest ok.

Gość Inga

Ja bym radziła też iść do dr Więcka. Chodziłam i do niego i na rehabilitację w jego gabinetach, tzn teraz też akurat chodzę, ale to inny problem niż poprzednio. Z tym co byłam wcześniej jest w porządku od czasu zakończenia rehabilitacji nic się już nie działo, więc efekty są na bardzo długo. Do tej pory chodziłam do innego gabinetu, ale teraz mają nowy na Padniewskiego i tam mam najbliżej z pracy. Z jakości, atmosfery, skuteczności i cen ja jestem bardo zadowolona. rehabilitacje.org no i na tej stronie można się samemu zapisać na zabiegi.