Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo późne bolesne ząbkowanie

Polecane posty

Gość gość

Moja 1,5 roczna córeczka bardzo późno ząbkuje, teraz chyba idą jej trójki... Strasznie sie meczy, wola mamooo boli, wola tatę, babcie pokazuje zebym jej pomogla ale leki od razu zwraca, jeszcze jakoś czopek udaje sie podać i camilie ale syropu juz nie... Zalamana jestem jak na nią patrzę :(:(:(

Gość gość
to odpuść sobie syropki zostań przy czopkach. A maść typu Dentinox pozwala sobie zaaplikować, tzn. posmarować dziąsła? Spróbuj tego razem z czopkami, dawaj dużo pić (chłodne napoje), podawaj jedzenie letnie nie gorące.

Gość gość
Trójki zazwyczaj wychodzą na końcu, 1,5 roku to normalny wiek na ich wyrzynanie. Moja ma 21 mcy, teraz wychodzą jej ostatnie zęby - dolne trójki. Też ciężko znosi ząbkowanie, budzi się często z ogromnym płaczem, w ciągu dnia jest marudna, trzyma często ręce w buzi.. Co zrobić, tak niestety wygląda ząbkowanie. Chciałoby się dziecku pomóc, ulżyć, ale ileż można je faszerować lekami. Syropów przeciwbólowych też raczej nie pija, w kryzysowych sytuacjach dajemy czopka. Czasem posmarujemy Dentinoxem, ale działa chwilę.