Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Czkawka

Śnił mi się dziś drewniany statek! Coś jak Arka Noego

Polecane posty

Gość Pani Czkawka

Ktoś wie jak się nazywa taka łódź? Była identyczna jak Arka Noego, tylko bez zwierząt, ja siedziałam na górnym pokładzie z 2 dziewczynami, jedna z nich to była pewna kafeterianka i rozmawiałyśmy z nią o jej problemach sercowych, a na dolny pokład weszli jacys chłopcy, ale mało nas to obchodziło, a potem nie pamiętam co mi się śniło, było super przygodowo jak zawsze :) kocham moje sny aaa jeszcze dodam,,że na tym statku mieszkałyśmy :)

Gość gość
Ta łódź nazywa się statek :) z czego miałby ci się śnić, z włókna węglowego? chyba większość sobie wyobraża statek jako obiekt drewniany, nawet jeśli teraz buduję się z innych materiałów.

no wydaje mi się,że taki archetyp statku to teraz titanic, duży, hm metalowy? stalowy? nie wiem z czego są robione, ale na drewno to nie wygląda, drewniane to może i kutry, ale to było wielkie, z desek

Gość gość
Galeon, Janukowycz taki miał ale upowska hołota mu zabrała.

Gość gość
A ja myślę, że jednak taki drewniany, trzeszczący to archetyp statku. Wprawdzie titanic też chyba trzeszczał przy zderzeniu, ale to bardziej przykład katastrofy morskiej niż statku samego w sobie. Co do kafeterianek, to jeszcze mi się nie śniły, ale zadbam o to regularnym nolajfstwem na kafe.

Galeon- piękny wyraz :) ale ten statek jest bardziej kanciasty i z masztami, a ten co mi się śnił był okrągły i nie na wiatr, nie na silniki :) poważnie arka :) No właśnie, media pokazywały luksusy Janukowycza, ale wszystko było w naprawdę dobrym stylu, nie takie nowobogackie, chociaż ta hołota co mu chodziła po rezydencji oceniała to jako "kicz" :D wg nich pewnie stylowe są jedynie meble na wysoki połysk i takie a la ikea :) ciekawe czemu pokazują luksusy prezydenta Ukrainy, a nie pokażą choćby dla porównania jak żyje się politykom w Polsce? Klepią biedę czy jak?:)

Gość gość
co to była za kafeterianka ? :P